Συνεχίζεται σήμερα η πληρωμή των συντάξεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται σήμερα η πληρωμή των συντάξεων

Στις τράπεζες πάνε σήμερα οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, καθώς καταβάλλονται οι συντάξεις των μη μισθωτών.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ, θα καταβληθούν στις 29 Απριλίου 2020, ημέρα Τετάρτη.

Πληρωμή συντάξεων Μαΐου με βάση τον ΑΜΚΑ

Σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η καταβολή των συντάξεων του Μαΐου 2020 πραγματοποιείται σταδιακά, με βάση την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ, για την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων και την αποφυγή συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα και στα ΑΤΜ.

Πώς να αποφύγετε τις ουρές στις τράπεζες

Οι ουρές στο κατάστημα, θα πρέπει να είναι η ύστατη επιλογή για τους συναλλασσόμενους. Η χρήση των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) είναι προτιμότερη, καθώς μπορεί κανείς να μεταβεί χρησιμοποιώντας τον κωδικό «3» της βεβαίωσης «Β» ανά πάσα ώρα και όχι μόνο εντός εργάσιμων ωρών.

Επιπλέον, όλες οι τράπεζες διαθέτουν ανεπτυγμένα εναλλακτικά κανάλια, όπως η ηλεκτρονική τραπεζική ή εφαρμογές για τα κινητά, μέσα από τις οποίες οι πελάτες τους μπορούν να διενεργήσουν όλες τις καθημερινές συναλλαγές. Σε αυτές περιλαμβάνονται πληρωμές ΔΕΚΟ, Δημόσιου και άλλων λογαριασμών, μεταφορές ποσών σε άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, πληρωμή ενοικίου κ.α.

Όσοι πελάτες δεν έχουν κωδικούς internet banking, μπορούν πλέον να τους αποκτήσουν χωρίς να βγουν από το σπίτι τους. Ακόμη και εάν δεν διαθέτουν χρεωστική κάρτα, η τράπεζα αναλαμβάνει να την αποστείλει ταχυδρομικά στο σπίτι ώστε να μην χρειάζεται να επισκεφθεί κάποιος το κατάστημα.

Επιπλέον, ορισμένες τράπεζες προσφέρουν δυνατότητα ακόμη και σε μη πελάτες τους να ανοίξουν λογαριασμό από το κινητό τους (digital onboarding), φωτογραφίζοντας έγγραφα ταυτοποίησης, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και οι πιο ηλικιωμένοι συναλλασσόμενοι, μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από τα νεότερα μέλη της οικογένειας ή να απευθυνθούν στις τηλεφωνικές γραμμές εξυπηρέτησης κάθε τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider