Διοικητικοί υπάλληλοι στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης με μισθό έως 6.000 ευρώ

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διοικητικοί υπάλληλοι στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης με μισθό έως 6.000 ευρώ
Οι απολαβές των νέων υπαλλήλων ξεκινούν από 4.700 ευρώ και φτάνουν έως 6.000 ευρώ το μήνα, ανάλογα με την βαθμίδα κατάταξης.

Στην πρόσληψη 86 διοικητικών υπαλλήλων θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) μέσω γενικού διαγωνισμού βάσει τίτλων και εξετάσεων, για την στελέχωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ).

Οι απολαβές των νέων υπαλλήλων που θα επιλεγούν ξεκινούν από 4.700 ευρώ και φτάνουν έως 6.000 ευρώ το μήνα, ανάλογα με την βαθμίδα κατάταξης.

Επισημαίνεται ότι όλο το προσωπικό της ΕΥΕΔ υπηρετεί κατά περιόδους σε αντιπροσωπείες της Ένωσης, ορισμένες εκ των οποίων βρίσκονται σε χώρες όπου οι συνθήκες διαβίωσης και ασφάλειας ενδέχεται να είναι δυσχερείς.

Όσοι προσληφθούν πρέπει να είναι πρόθυμοι να δεχθούν την πρώτη τοποθέτησή τους σε αντιπροσωπεία χώρας στην οποία οι συνθήκες διαβίωσης ίσως είναι δυσχερείς.

Στα προσόντα των υποψηφίων ανήκουν:

- οι πλήρεις πανεπιστημιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές πιστοποιούμενες με δίπλωμα/πτυχίο σχετικό με διεθνείς σχέσεις, διεθνολογία, διεθνείς υποθέσεις, παγκόσμια θέματα, θέματα σχετικά με την ΕΕ, διεθνές δημόσιο δίκαιο, δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεθνή οικονομικά, διεθνή πολιτική οικονομία, διεθνείς μελέτες ασφάλειας ή αμυντικές μελέτες

- επαγγελματική εμπειρία από 1 έως 7 έτη 9ανάλογα την βαθμίδα) στη δημόσια διοίκηση, τον ιδιωτικό τομέα, την κοινωνία των πολιτών ή σε άλλους ενδιαφερόμενους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εξωτερικών σχέσεων ή σε διεθνείς/πολυμερείς οργανισμούς, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

- η αποδεδειγμένη γνώση μιας ή περισσότερων από τις ακόλουθες γλώσσες: αγγλικά, αραβικά, γαλλικά, ισπανικά, μανδαρινικά, πορτογαλικά ή ρωσικά.

Όσοι προσληφθούν στον διαγωνισμό, θα πρέπει:

  • να συμβάλλουν στην προαγωγή και την προάσπιση των συμφερόντων και των αξιών της ΕΕ στις σχέσεις της με τρίτες χώρες και διεθνείς οργανισμούς.
  • να συμβάλλουν στη διεξαγωγή της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) της Ένωσης.
  • να συνεργάζονται, με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της Ένωσης, με τις εθνικές διπλωματικές υπηρεσίες των κρατών μελών της ΕΕ, το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να εξασφαλίζεται συνοχή μεταξύ των διαφόρων τομέων της εξωτερικής δράσης της Ένωσης και μεταξύ των τομέων αυτών και των άλλων πολιτικών της.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της EPSO έως τις 13 Οκτωβρίου 2020 στις 12:00 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider