«Φως στο τούνελ» για τους ασφαλισμένους της Ασπίς

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Φως στο τούνελ» για τους ασφαλισμένους της Ασπίς

Με συγκρατημένη αισιοδοξία υποδέχτηκαν οι πρώην ασφαλισμένοι της Ασπίς την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας για επικείμενη πληρωμή χρηματικών ποσών από τα χρωστούμενα των πτωχευμένων ασφαλιστικών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value.

Δεδομένου πάντως ότι έχουν περάσει επτά χρόνια χωρίς καμία ουσιαστική εξέλιξη, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια σημειώνει: «Η εμπιστοσύνη μας έχει προ πολλού χαθεί και αναμένουμε έργα προς όφελος των ζημιωθέντων για να πειστούμε ως προς την καθοριστική αλλαγή του κλίματος».

Πάντως το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου δηλώνει ότι έχει όλη την καλή διάθεση να συνεργαστεί προς την οριστική επίλυση του προβλήματος αλλά ταυτόχρονα αναμένει κινήσεις καλής θέλησης από αυτούς οι «οποίοι έχουν σύρει στα δικαστήρια δεκάδες χιλιάδες αναίτιους ασφαλισμένους».

Πάντως από την ολιγόλογη ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος παραμένουν σημαντικά ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα: Ποιοι πρώην ασφαλισμένοι θα αποζημιωθούν και σε τι ποσοστό των απαιτήσεων τους θα φτάσει η αποζημίωση;

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, μεγαλύτερες αποζημιώσεις αναμένεται να λάβουν οι ασφαλισμένοι της Commercial Value. Και αυτό γιατί αφενός οι εν λόγω ασφαλισμένοι είναι λιγότεροι, ενώ στα ταμεία της Commercial Value υπάρχουν περί τα 100 εκατ. ευρώ περίπου όσες είναι και οι υποχρεώσεις της προς τους ασφαλισμένους.

Οι ζημιωθέντες από την Ασπίς τηρούν στάση αναμονής για περαιτέρω ανακοινώσεις, το πιθανότερο μέσα στην Παρασκευή.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος

Η Τράπεζα της Ελλάδος, ως εποπτική αρχή των υπό εκκαθάριση ασφαλιστικών εταιριών, ανακοινώνει ότι, στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν προσωρινές διανομές ποσών στους δικαιούχους απαιτήσεων από ασφάλιση ζωής των υπό εκκαθάριση εταιριών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και COMMERCIAL VALUE AAE.

Η διαδικασία θα υλοποιηθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και με τους όρους και προϋποθέσεις που θα θέσει ο ασφαλιστικός εκκαθαριστής, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΤτE..

Ως ημερομηνία έναρξης της πιστοποίησης των δικαιούχων ορίζεται η 17η Οκτωβρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα των υπό εκκαθάριση εταιριών http://www.aspispronia.gr/.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider