Συντάξεις Ιουνίου: Οι νέες ημερομηνίες πληρωμής και τα αναδρομικά λόγω επανυπολογισμού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συντάξεις Ιουνίου: Οι νέες ημερομηνίες πληρωμής και τα αναδρομικά λόγω επανυπολογισμού
Το Μάιο θα πληρωθούν τα αναδρομικά τους 10.000 τέως τραπεζοϋπάλληλοι.

Νέες ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Ιουνίου ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ, ακολουθώντας και αυτό τον μήνα τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών.

Έτσι οι ημερομηνίες πληρωμής διαμορφώνονται ως εξής:

  • Την 28η/5/2024, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).
  • Την 30η/5/2024, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται πως στο τέλος Απριλίου καταβλήθηκαν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά από τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων σε περίπου 2.000 δικαιούχους από τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ενώ το Μάιο θα πληρωθούν 10.000 τέως τραπεζοϋπάλληλοι.

Τα ποσά που θα πληρωθούν -σύμφωνα με εκτιμήσεις- ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν και τα 50.000 ευρώ.

Περισσότερα αναδρομικά θα λάβουν οι συνταξιούχοι που αποχώρησαν με 36-40 έτη ασφάλισης, καθώς ευνοούνται από τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Βρούτση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσακλόγλου: Το μέτρο της απασχόλησης συνταξιούχων έχει πολύ μεγαλύτερη επιτυχία και από ότι είχαμε σχεδιάσει

Ολοταχώς για ρεκόρ συνταξιοδοτήσεων το 2024 - Γιατί σπάνε τα κοντέρ οι αιτήσεις στον ΕΦΚΑ

Πώς 30.000 επιπλέον συνταξιούχοι «ροκανίζουν» 400 εκατ. ευρώ από τα υπερέσοδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider