Προσλήψεις μονίμων στο Λιμενικό με προσόν το απολυτήριο Λυκείου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Προσλήψεις μονίμων στο Λιμενικό με προσόν το απολυτήριο Λυκείου

Διαγωνισμό για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) 49 Δοκίμων Λιμενοφυλάκων προκήρυξε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα στο Λιμενικό θα προσληφθούν 36 κάτοχοι Πτυχίου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) ή Πτυχίου Τεχνικού-Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β' Κύκλου (απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών), στην ειδικότητα Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού, 9 υποψήφιοι με Απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από την κατηγορία Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες) και 4 ιδιώτες (απόφοιτοι Λυκείου) που συμμετείχαν ενεργά σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα, ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ.

Ο φετινός διαγωνισμός περιλαμβάνει μία καινοτομία, αφού θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή συμβούλων του ΑΣΕΠ, αλλά και καθηγητών του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά στην Επιτροπή Εξετάσεων, με πρόεδρο εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα για πρώτη φορά συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΑΣΕΠ στην Επιτροπή για τις αθλητικές δοκιμασίες, ενώ για πρώτη φορά επίσης, οι συμμετέχοντες στα αθλήματα προσυπογράφουν το αποτέλεσμα της επίδοσής τους μετά την ολοκλήρωση της αντίστοιχης δοκιμασίας. Επίσης όλα τα συλλογικά όργανα, είτε του ΑΣΕΠ, είτε του Λιμενικού Σώματος, είτε των καθηγητών του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά, προκύπτουν μετά από κλήρωση.

Η βαθμολόγηση των μαθημάτων που εξετάζονται μέσω του συστήματος ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών, θα γίνουν από το ΑΣΕΠ ηλεκτρονικά, αφού οι φάκελοι των απαντήσεων των υποψηφίων θα αποσταλούν στον ΑΣΕΠ από την Επιτροπή Εξετάσεων, θα σαρωθούν (σκαναριστούν) και θα βαθμολογηθούν απευθείας, με πλήρη εξασφάλιση της ανωνυμίας των υποψηφίων. Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο επιδιώκει να αποκλείσει την παραμικρή υπόνοια για αδικίες στη βαθμολογία και για ευνοιοκρατία, διαφυλάσσοντας το αδιάβλητο και τη διαφάνεια του διαγωνισμού.

Τα προσόντα

Οι υποψήφιοι πρέπει μεταξύ άλλων:

- Να είναι Έλληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ή Δημοτολόγια της Χώρας

- Nα μην έχουν υπερβεί το 27ο έτος της ηλικίας τους (δηλ. να έχουν γεννηθεί από την 01-01-1988 και μετά)

- Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, χωρίς να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

- Να είναι κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (τύπου Λυκείου), με ελάχιστο όριο γενικού βαθμού απολυτηρίου το δέκα (10).

- Να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση (Β2) της αγγλικής ή γαλλικής ή ιταλικής ή γερμανικής ή ισπανικής γλώσσας.

- Να έχουν γνώση χειρισμού Η/Υ

- Να πληρούν τις προϋποθέσεις υγειονομικής καταλληλότητας, που διαπιστώνονται από την Ανωτάτη του Ναυτικού Υγειονομική Επιτροπή (ΑΝΥΕ).

- Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,60 μ. αμφότεροι χωρίς υποδήματα.

Αιτήσεις και δικαιολογητικά

Όσοι υποψήφιοι διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 17 Φεβρουαρίου στη διεύθυνση: Διαγωνισμός Κατάταξης Δόκιμων Λιμενοφυλάκων 2015, Επιτροπή Παραλαβής-Ελέγχου Δικαιολογητικών, Μοριοδότησης και Κατάταξης, Σχολή Λιμενοφυλάκων, Τέρμα Οικονόμου και Ξανθοπουλίδου, Χατζηκυριάκειο, Πειραιάς, Τ.Κ. 18510.

Με την υπογεγραμμένη αίτηση συνυποβάλλονται δύο έγχρωμες φωτογραφίες διαβατηρίου, παράβολο 10 ευρώ, φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας, τίτλοι σπουδών, τίτλοι ξένης γλώσσας, πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού Η/Υ κ.α.

Οι συμμετέχοντες θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, αθλητικές δοκιμασίες και γραπτή εξέταση (με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών) στα μαθήματα: Στοιχεία Ναυτικού Δικαίου και Εξέταση στις Λεκτικές Δεξιότητες και στην Κατανόηση Κειμένου.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προυποθέσεις του διαγωνισμού στο www.hcg.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider