Μπαράζ προσλήψεων ετοιμάζει η κυβέρνηση

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπαράζ προσλήψεων ετοιμάζει η κυβέρνηση

Μπαράζ προσλήψεων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει την δημόσια υγεία και ετοιμάζει μαζική «ένεση» προσωπικού στο ΕΣΥ.

Ετοιμάζονται οι προκηρύξεις για 2.370 θέσεις εργασίας στο ΕΣΥ, ενώ την ίδια στιγμή προωθείται από το υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα δημιουργίας μεταδιδακτορικών θέσεων σε ελληνικά πανεπιστήμια.

«Έπειτα από οκτώ χρόνια που δεν γίνονταν διορισμοί, υπάρχει για πρώτη φορά μια μαζική «ένεση» προσωπικού με τις 985 θέσεις για τις οποίες στις 10 Ιανουαρίου βγαίνουν τα προσωρινά αποτελέσματα, με τους 617 επικουρικούς γιατρούς που διορίσαμε μέχρι 31/12, με 570 άτομα επικουρικό προσωπικό για τα οποία θα βγει η προκήρυξη μέσα στον Ιανουάριο, με άλλα 1.800 άτομα για τα οποία η προκήρυξη θα βγει το Φεβρουάριο και θέσεις για την πρωτοβάθμια, με την παράταση της θητείας που δώσαμε σε 1.100 άτομα προσωπικό που υπηρετούν στα νοσοκομεία, μέχρι 30/9/2016», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, την Τρίτη, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο νοσοκομείο Χανίων.

Ακόμη, ο κ. Πολάκης έκανε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 187 ατόμων στο ΕΚΑΒ, ενώ, όπως είπε, με προκήρυξη μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ προβλέπονται 400 θέσεις νοσηλευτών και 100 θέσεις γιατρών για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Νέες θέσεις σε Πανεπιστήμια

Την ίδια στιγμή σχέδιο για τη δημιουργία μεταδιδακτορικών θέσεων στα ελληνικά πανεπιστήμια προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της "διαρροής εγκεφάλων" σε χώρες του εξωτερικού επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» τόνισε προβλέπεται να δημιουργηθεί ένας σημαντικός αριθμός μεταδιδακτορικών θέσεων και είπε ότι πολύ σύντομα θα εξαγγελθούν όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος από τον αρμόδιο υπουργό.

«Επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή μια πρόταση συνολική και στο ερευνητικό και στο εκπαιδευτικό κομμάτι, εννοώ και με ερευνητικές προτάσεις μέσω του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας» είπε ο κ. Παντής και πρόσθεσε: «Αυτή η πρόταση θα προβλέπει έναν σημαντικό αριθμό θέσεων σε ερευνητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο μεταδιδακτόρων. Δηλαδή, ατόμων τα οποία έχουν κάνει διδακτορικό και είναι στην πιο παραγωγική φάση της ζωής τους να μείνουν στην Ελλάδα για να προσφέρουν. Μεταδιδάκτορες για υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου για να μπορέσουμε να τους κρατήσουμε όλους αυτούς ή όσους μπορούμε περισσότερους στη χώρα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider