Αυξάνεται ραγδαία η χρήση Internet από το κινητό στην Ελλάδα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυξάνεται ραγδαία η χρήση Internet από το κινητό στην Ελλάδα
Νέα σειρά προγραμμάτων συμβολαίου COSMOTE Mobile η οποία προσφέρει έως και 80% περισσότερα data για χρήση Internet από το κινητό στο μεγαλύτερο 4G και 4G+ δίκτυο της χώρας.

«Να στείλω στα παιδιά για την εκδρομή, να ψάξω στο Internet για τον ξενώνα που λέγαμε, να πληρώσω online την προκαταβολή, να χαζέψω στο Tripadvisor για τις κοντινές αποδράσεις, να αναζητήσω το φθηνότερο βενζινάδικο για να φουλάρουμε το αυτοκίνητο πριν φύγουμε, να πληρώσω το fast pass για τα διόδια να μην κολλήσουμε στην κίνηση, να βάλω την διεύθυνση στο Google Maps να μην χαθούμε στο δρόμο, να στείλω στη Μαρία στο messenger τις λεπτομέρειες για το που θα βρεθούμε… Α! και μην ξεχάσουμε την selfie καθώς ξεκινάμε για το Insta story του weekend»...

Οι παραπάνω σκέψεις απαριθμούν τις φορές που θα χρησιμοποιήσει κανείς το κινητό του και τα δεδομένα του για να οργανώσει μια απλή απόδραση Σαββατοκύριακου. Πέρα από αυτό βέβαια, έρχονται να επιβεβαιώσουν και την παγκόσμια τάση των καταναλωτών για όλο και περισσότερο Mobile Internet, η οποία καταγράφεται ραγδαία και στην περίπτωση της χώρας μας.

Σύμφωνα με την Cosmote, την εταιρεία με το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα, η κίνηση των mobile data στο δίκτυό της έχει αυξηθεί κατά 765% μέσα σε μόλις μια πενταετία ενώ μόνο το 2017, καταναλώθηκαν πάνω από 57,5 petabytes (1 petabyte=1000 terabytes). Για το 2018, η αύξηση αναμένεται να ξεπεράσει το 50%.

Όσο για που καταναλώνουν οι έλληνες τα δεδομένα τους το 60% της κίνησης των data μέσω κινητού, το απορροφούν τα social media και το video streaming, ενώ άλλο ένα 25% καταναλώνεται για σερφάρισμα στο Διαδίκτυο, όπως φαίνεται κι από το παρακάτω γράφημα.

cosmote mobile data

H εκρηκτική αυτή άνοδος οφείλεται σίγουρα στο ότι ο κόσμος μας γίνεται κάθε μέρα και πιο «έξυπνος». Παράλληλα όμως ενισχύεται κι από την τιμή των Mobile data η οποία κινείται αντιστρόφως ανάλογα με την ζήτηση. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το ίδιο διάστημα, η μέση χρέωση ανά GB έχει μειωθεί σχεδόν 75% ενώ δημιουργούνται και νέα οικονομικότερα πακέτα με αυξημένες παροχές για να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών.Σε αυτή ακριβώς την τάση για περισσότερο Mobile internet σε πιο χαμηλές τιμές έρχεται να απαντήσει η νέα σειρά προγραμμάτων συμβολαίου COSMOTE Mobile η οποία προσφέρει έως και 80% περισσότερα data για χρήση Internet από το κινητό στο μεγαλύτερο 4G και 4G+ δίκτυο της χώρας, με πληθυσμιακή κάλυψη που ξεπερνά το 98% και 94% αντίστοιχα.

Έως και 5GB ενσωματωμένα data για small, medium και large ανάγκες

Τα νέα ατομικά προγράμματα συμβολαίου COSMOTE Mobile, διατίθενται σε τρεις επιλογές - small, medium και large - και προσφέρουν έως 2000 λεπτά ομιλίας και SMS προς όλα τα εθνικά κινητά καθώς και περισσότερα ενσωματωμένα data, που φτάνουν τα 5GB, για ακόμη περισσότερο Mobile Internet.

Οι τρεις επιλογές των καταναλωτών είναι οι εξής:

  • Cosmote Mobile Small: Με το Cosmote Small οι καταναλωτές έχουν δωρεάν 500 ΜΒ και 300 λεπτά ομιλίας και SMS προς όλους, με μηνιαίο πάγιο στα 29,90 ευρώ.
  • Cosmote Mobile Medium: Το Cosmote Mobile Medium προσφέρει 600’ λεπτά ομιλίας και SMS προς όλους αλλά και 1,5 GB με μηνιαίο πάγιο 39,90 ευρώ
  • Cosmote Mobile Large: Τέλος το Cosmote Mobile Large προσφέρει 5 GB και 2000 λεπτά ομιλίας προς όλους και SMS με 59,90 ευρώ.

Περισσότερα data για την Οικογένεια

Με περισσότερα data έχουν εμπλουτιστεί και τα οικογενειακά προγράμματα συμβολαίου COSMOTE Mobile Family. Σε αυτά οι συνδρομητές απολαμβάνουν έως 10GB, τα οποία μοιράζεται όλη η οικογένεια, αλλά κι απεριόριστο χρόνο ομιλίας προς όλα τα δίκτυα. Παράλληλα οι γονείς μπορούν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους στην ορθολογική χρήση του Internet, βάζοντας όρια στα δεδομένα που θα χρησιμοποιήσουν με την βοήθεια του family data limits της Cosmote.

Πέρα από τον γονεϊκό έλεγχο βέβαια, όλοι οι συνδρομητές της Cosmote έχουν τον πλήρη έλεγχο των διαθέσιμων MB τους ​​​​ με την αποκλειστική και δωρεάν υπηρεσία COSMOTE My Internet η οποία διακόπτει την χρήση data όταν καταναλωθούν τα δωρεάν MB. Έτσι προστατεύονται ανά πάσα στιγμή από μη επιθυμητές χρεώσεις ενώ έχουν την δυνατότητα μετά την διακοπή να αγοράσουν επιπλέον πακέτα data σε προνομιακές τιμές εφόσον το επιθυμούν.

Πιο γρήγορα, πιο αξιόπιστα

Αξιοποιώντας τα εμπλουτισμένα data των προγραμμάτων κινητής, οι συνδρομητές COSMOTE μπορούν να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φωνής και mobile Internet όχι απλά στο μεγαλύτερο αλλά και στο γρηγορότερο δίκτυο 4G και 4G+ της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με μετρήσεις, οι συνδρομητές κινητής COSMOTE απολαμβάνουν 80% υψηλότερες ταχύτητες από τον δεύτερο πάροχο κινητής στα αστικά κέντρα/μεγάλες πόλεις και τριπλάσιες ταχύτητες από τον δεύτερο πάροχο κινητής, στις μικρότερες πόλεις και τους βασικούς οδικούς άξονες της χώρας.

Για το λόγο αυτό άλλωστε το δίκτυο της Cosmote έχει βραβευτεί ως το γρηγορότερο δίκτυο κινητής - «Greece’s Fastest Mobile Network 2018» - από την διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων Mobile Internet, Ookla®, ενώ πρόσφατα έλαβε και την πιστοποίηση «Best in Test» για τις υπηρεσίες δεδομένων και φωνής στην Ελλάδα μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας, από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων και ελέγχου δικτύων, P3 Communications.

Η εταιρεία μάλιστα επενδύει συνεχώς στην ποιότητα του δικτύου της. Μόνο την τελευταία διετία η COSMOTE έχει αυξήσει τη μέση ταχύτητα πρόσβασης στο Internet κατά 40% και τη χωρητικότητα του δικτύου της κατά 57%.

Πρακτικά, με το δίκτυο COSMOTE 4G+ και ταχύτητες που ξεπερνούν τα 300 Mbps μπορείτε να στείλετε ένα email 5MB σε λιγότερο από 1’’, να κατεβάσετε 10 τραγούδια MP3 σε λιγότερο από 5’’, να φορτώσετε μια σελίδα σε λιγότερο από 1’’ αλλά και να κατεβάσετε ένα πεντάλεπτο βίντεο υψηλής ανάλυσης σε λιγότερο από 15’’.

Κι όλα αυτά ακόμα και στους πιο... δυσπρόσιτους χώρους του σπιτιού, όπως το υπόγειο, μέσω της αποκλειστικής δυνατότητας για WiFi Calling...

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider