Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του τουριστικού λιμένα Λέρου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του τουριστικού λιμένα Λέρου

Την σύμβαση παραχώρησης κι εκμετάλλευσης του αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών στον Όρμο Αλίντων Λέρου δυναμικότητας 73 θέσεων ελλιμενισμού υπέγραψε ο Υπουργός Τουρισμού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ανοίγοντας τον δρόμο για την υλοποίηση της επένδυσης με σκοπό την λειτουργία ενός ακόμη τουριστικού λιμένα στο νησί.

Ένα έργο που ξεκινάει στη Λέρο συνδέεται άμεσα με την στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού που στόχο έχει την περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού αλλά και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών.

Το έργο θα δώσει νέα πνοή ανάπτυξης και κρίνεται ως ύψιστης σημασίας για την περιοχή, τους επαγγελματίες, την οικονομική δραστηριότητα και την προσέλκυση επενδυτών ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζει την ήδη ανταγωνιστική θέση της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχει εγκρίνει ήδη από τον Ιανουάριο το πρώτο στάδιο εκπόνησης της μελέτης με θέμα την επικαιροποίηση του master plan του λιμένος Σάμου. Στο επόμενο, Β’ Στάδιο του master plan θα διερευνηθούν εκτενώς, οι παρακάτω προτάσεις:

  • Χωροθέτηση και σχεδιασμός νέου τουριστικού καταφυγίου, σε κατάλληλη θέση στο ανατολικό τμήμα του όρμου ως έγγιστα στο τουριστικό τμήμα της πόλης και στην παραλιακή ζώνη.
  • Διερεύνηση δυνατότητας επέκτασης του κεντρικού προβλήτα προκειμένου αφενός να επεκταθεί και να αναβαθμιστεί το τμήμα κρουαζιέρας με νέες ασφαλέστερες θέσεις ελλιμενισμού και αφετέρου να παρασχεθεί προστασία στα παραλιακά κρηπιδώματα
  • Διερεύνηση θέσης χωροθέτησης χώρου στάθμευσης λιμένα- πόλης στο ανατολικό τμήμα του όρμου.
  • Χωροθέτηση υδατοδρομίου σε κατάλληλη θέση εντός του όρμου.
  • Αναβάθμιση του υφιστάμενου λιμενίσκου Μαλαγαρίου με σκοπό την ανάπτυξη ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα, για μικρής κλίμακας εργασίες και πάντα σε αρμονία με τις περιβάλλουσες δραστηριότητες του λιμένα (παραλία Μαούνες, κρηπιδώματα λιμένα Μαλαγαρίου κλπ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider