Σε πτώση τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών για το 2019

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε πτώση τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών για το 2019
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA).

Κατώτερα των προσδοκιών θα είναι τα εφετινά κέρδη των αεροπορικών εταιρειών, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), εξαιτίας των πιέσεων που ασκούν οι εμπορικές εντάσεις στο σύνολο του κλάδου, αλλά και εξαιτίας της αύξησης της τιμής του πετρελαίου.

Τα αθροιστικά κέρδη των αεροπορικών εταιρειών ανά τον κόσμο θα φτάσουν τα 28 δισ. δολαρίων, 21% ή 7,5 δισ. δολάρια χαμηλότερα σε σχέση τις προ εξαμήνου εκτιμήσεις αλλά και χαμηλότερα από τα κέρδη ύψους 30 δισ. δολαρίων που ήταν την προηγούμενη χρονιά.

Πάνω από το ήμισυ των κερδών αυτό, περίπου 15 δισ. δολάρια, αναμένεται να προέλθουν από τις αεροπορικές εταιρείες της Βόρειας Αμερικής.

Σύμφωνα με την ΙΑΤΑ τα κόστη βαίνουν αυξανόμενα για τους αερομεταφορείς, λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου. Το κόστος των καυσίμων υπολογίζεται ότι θα καλύψει φέτος το 25% των συνολικών δαπανών των εταιρειών έναντι του 23,5% που ήταν πέρυσι. Αντίστοιχα αυξημένες κατά 39,5% αναμένεται να είναι οι λοιπές δαπάνες με αποτέλεσμα τα κόστη των αεροπορικών εταιρειών να αυξηθεί αθροιστικά κατά 822 δισ. δολάρια.

Σημαντικό ρόλο στη μείωση των αποδόσεων θα παίξει και η μικρότερη αύξηση των εισοδημάτων των νοικοκυριών οπότε και η συνολική ζήτηση των επιβατών, μετρούμενη σε επιβατικά χιλιόμετρα, αναμένεται να αυξηθεί κατά 5,0% (μικρότερη από το από 7,4% που ήταν το 2018). Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ανταποκριθεί στο βραδύτερο αναπτυξιακό περιβάλλον μειώνοντας την αύξηση της παραγωγικής τους κανότητας στο 4,7% (ASK).

Ο συνολικός αριθμός επιβατών αναμένεται να ανέλθει σε 4,6 δισ. από 4,4 δισ. που ήταν το 2018.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider