Χρηματοδοτική στήριξη από την γαλλική κι ολλανδική κυβέρνηση ζητά η Air France-KLM 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματοδοτική στήριξη από την γαλλική κι ολλανδική κυβέρνηση ζητά η Air France-KLM 
Bρίσκεται σε συνομιλίες με τράπεζες για να λάβει δάνειο ύψους 6 δισεκατομμύρια ευρώ με κρατικές εγγυήσεις.

Μεγάλου ύψους χρηματοδοτική ενίσχυση ζήτησε από την γαλλική κυβέρνηση η αεροπορική εταιρεία Air France KLM την ώρα που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για ένα νέο τραπεζικό δάνειο εγγυητής του οποίου θα είναι η γαλλική και η ολλανδική κυβέρνηση, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Les Echos.

Η αεροπορική εταιρεία ζήτησε άμεση χρηματοδότηση από το κράτος για να διασφαλίσει την απαραίτητη βραχυπρόθεσμη ρευστότητα καθώς το μεγαλύτερο μέρος των αεροσκαφών της παραμένει καθηλωμένη και η ζήτηση για μελλοντικά ταξίδια έχει σχεδόν μηδενιστεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Les Echos.

Ωστόσο τόσο η Η Air France KLM όσο και το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters η Air France KLM βρίσκεται σε συνομιλίες με τράπεζες για να λάβει δάνειο ύψους 6 δισεκατομμύρια ευρώ (6,5 δισ. Δολάρια) με την βοήθεια κρατικής εγγύησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αεροπορική εταιρεία δήλωσε μέσα στην εβδομάδα ότι παρά τα μέτρα περικοπής δαπανών που έχει λάβει για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης του κορονοϊού, αναμένει ότι η ρευστότητά της θα περιοριστεί αισθητά το τρίτο τρίμηνο του έτους. Ωστόσο δήλωσε ότι είναι σίγουρη για τη στήριξη της Γαλλίας και της Ολλανδίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider