Στο Μπαλί η πρώτη «μεταμνημονιακή» συνάντηση Τσακαλώτου με Λαγκάρντ - Τόμσεν

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στο Μπαλί η πρώτη «μεταμνημονιακή» συνάντηση Τσακαλώτου με Λαγκάρντ - Τόμσεν
Η αίσθηση που δίνεται είναι πως με το ζήτημα της Ιταλίας ανοικτό, το ΔΝΤ δεν θα θέλει να εγείρει ζητήματα για την Ελλάδα.

Συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πόουλ Τόμσεν θα έχει την Παρασκευή στο Μπαλί της Ινδονησίας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ. Να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη «μεταμνημονιακή» συνάντησή τους κι ενώ το θέμα των συντάξεων δεν έχει ακόμη κλείσει.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και τον εκπρόσωπο της Ελλάδος στο ΔΝΤ Μιχάλη Ψαλιδόπουλο.

Πριν τη συνάντηση θα έχει προηγηθεί η ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ προς τον Τύπο στην οποία ο Πόουλ Τόμσεν αναμένεται να κάνει στοχευμένες αναφορές στην Ελλάδα.

Η αίσθηση που δίνεται είναι πως με το ζήτημα της Ιταλίας ανοικτό, το ΔΝΤ δεν θα θέλει να εγείρει ζητήματα για την Ελλάδα η οποία βρίσκεται σε πολύ εύθραυστη θέση.

Πάντως, οι απόψεις του Ταμείου για τις συντάξεις δεν έχουν μεταβληθεί και εξακολουθεί να θεωρεί διαθρωτικό το μέτρο. Σύμφωνα με το Ταμείο, η περαιτέρω μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού από το 2019 είναι ζωτικής σημασίας για να εξασφαλιστεί ότι το σύστημα μπορεί να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του προς τους συνταξιούχους σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Ακόμη το ΔΝΤ θεωρεί πως με την περικοπή των συντάξεων θα βελτιωθεί η αμεροληψία του συστήματος, καθώς δεν θα γίνονται διακρίσεις μεταξύ των παλαιών και των νέων συνταξιούχων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider