Επενδύσεις εκατομμυρίων της Thomas Cook σε ξενοδοχεία σε Ελλάδα και Μεσόγειο

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδύσεις εκατομμυρίων της Thomas Cook σε ξενοδοχεία σε Ελλάδα και Μεσόγειο
Το πρώτο μέρος χρηματοδότησης ύψους 40 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Thomas Cook και προχωρά σε επενδύσεις σε νέες ξενοδοχειακές μονάδες. Πρώτος σταθμός η Ρόδος και η Ίμπιζα.

Ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και στον προορισμό της Μεσογείου γενικότερα, δίνει για ακόμα μια φορά η Thomas Cook η οποία εξασφάλισε χρηματοδότηση από την Τράπεζα Πειραιώς για επενδύσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Συγκεκριμένα η κοινοπραξία της Thomas Cook και της LMEY, υπό την επωνυμία Thomas Cook Hotel Investments, εξασφάλισε χρηματοδότηση με πρώτη δόση ύψους 40 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς. Μέρος της χρηματοδότησης αυτής όπως εξηγεί η εταιρεία, θα επενδυθεί σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις σε παραραθαλάσσιες περιοχές της Μεσογείου και φυσικά σε ελληνικά νησιά, η τουριστική ανάπτυξη των οποίων δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Thomas Cook Hotel Investments ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018 για να υποστηρίξει την ανάπτυξη ξενοδοχείων υπό το εμπορικό σήμα της Thomas Cook, με στόχο η εταιρεία να έχει μεγαλύτερο έλεγχο στο αποθεματικό των ξενοδοχείων της και στην εμπειρία που προσφέρει στους πελάτες της. Η στρατηγική της είναι να αποκτήσει ξενοδοχεία που δεν προσφέρουν απόδοση, χρειάζονται ανακαίνιση και βρίσκονται σε βασικούς προορισμούς της, ώστε να τα μετατρέψει σε μονάδες με το δικό της εμπορικό σήμα. H Thomas Cook Hotel Investments θα αποτελείται από πέντε περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 150 εκατομμυρίων λιρών και θα είναι το κύριο «όχημα» της Thomas Cook για την απόκτηση νέων own brand ιδιοκτησιών, συμβάλλοντας έτσι στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και της ποιότητας του χαρτοφυλακίου της.

Πρώτος επενδυτικός σταθμός θα είναι η Ρόδος και η ξενοδοχειακή μονάδα Sunwing όπου η εταιρεία θα διαθέσει περισσότερα από 7 εκατ. ευρώ ενώ μέσα στο καλοκαίρι του 2019, το Sunwing Makrigialos στην Κρήτη ενώ η LMEY συμφώνησε να συνεισφέρει τρία ξενοδοχεία, το Aldiana στην Ανδαλουσία και το Aldiana Alcadesia στην Ισπανία αλλά και το πέμπτο Casa Cook, του βραβευμένου boutique lifestyle brand, στην Ίμπιζα, το οποίο αναμένεται να ανοίξει το καλοκαίρι του 2019. Σύμφωνα με τα στελέχη της βέβαια, η εταιρεία θα επιδιώξει και περαιτέρω χρηματοδότηση με σκοπό την απόκτηση ακόμα περισσότερων ιδιοκτησιών στη περιοχή της Μεσογείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το καλοκαίρι η εταιρεία έκανε μια νέα προσθήκη στα 47 ξενοδοχεία που της ανήκουν και φέρουν το σήμα της στην Ελλάδα, το νέο Cook's Club στην Χερσόνησο της Κρήτης. Όπως είχε διευκρινίσει τότε, εντός του 2019 υπολογίζει να προσθέσει από 10 έως 15 μονάδες στα 189 ξενοδοχεία που κατέχει σε όλο τον κόσμο ενώ στην τουριστική βιομηχανία της χώρας μας σκοπεύει να επενδύσει περί τα 150 εκατ. ευρώ.

Η Thomas Cook Hotel Investments συμπεριλαμβάνει, σήμερα, ξενοδοχεία σε Ρόδο, Κω, Κρήτη, Μαγιόρκα, Ίμπιζα και ηπειρωτικές περιοχές στην Ισπανία και απασχολεί 1.050 εργαζομένους στις τρεις ιδιόκτητες ξενοδοχειακές μονάδες της Ελλάδας, στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης εισερχόμενου τουρισμού και τις εμπορικές ομάδες. Η boutique lifestyle αλυσίδα ξενοδοχείων της εταιρείας, με την επωνυμία Casa Cook, είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2016 στη Ρόδο, η δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα της αλυσίδας προστέθηκε ένα χρόνο αργότερα στην Κω, και η τρίτη στα Χανιά αυτή τη χρονιά. Μόνο την φετινή χρονιά έφερε στη χώρα μας περίπου τρία εκατομμύρια επισκέπτες, σημειώνοντας αύξηση πάνω από ένα τρίτο, συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα χρόνια.

thomas cook

«Αυτή η πρώτη δόση που προέρχεται από τη χρηματοδότηση είναι ένα σημαντικό βήμα για να μας βοηθήσει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη του ξενοδοχειακού μας επενδυτικού κεφαλαίου. Σχετικά με την απόκτηση περισσότερων ξενοδοχείων που διαχειριζόμαστε πλήρως, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε καλύτερες αποδόσεις για τον όμιλο και να επιτύχουμε μεγαλύτερη ικανοποίηση για τους πελάτες μας. Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε περαιτέρω χρηματοδότηση για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε ξενοδοχεία γύρω από τη Μεσόγειο, όπου μπορούμε να προσφέρουμε την εμπειρία μας στον τομέα της διαχείρισης ξενοδοχείων σε συνδυασμό με τη δύναμη στη διανομή που έχουμε ως κορυφαίος ταξιδιωτικός οργανισμός», δήλωσε ο κος Enric Noguer, επικεφαλής της Thomas Cook Hotels&Resorts.

O ταξιδιωτικός οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου της Thomas Cook προσφέρει υπηρεσίες διακοπών παγκοσμίως εδώ και 175 χρόνια. Δραστηριοποιείται σε 17 βασικές αγορές, απασχολεί 22.000 άτομα προσωπικό και έχει καταγράψει συνολικά πωλήσεις 9 δισ. λιρών, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Η εταιρεία διαθέτει περίπου 190 ξενοδοχειακές μονάδες και θέρετρα υπό την εμπορική της επωνυμία, στο πλαίσιο των επτά brand του ομίλου - SENTIDO, Sunprime, Sunwing, SunConnect, Smartline, Casa Cook και Cook's Club.

Επενδύσεις εκατομμυρίων της Thomas Cook σε ξενοδοχεία σε Ελλάδα και Μεσόγειο
Επενδύσεις εκατομμυρίων της Thomas Cook σε ξενοδοχεία σε Ελλάδα και Μεσόγειο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider