Άνοδος για το πετρέλαιο παρά τις ανησυχίες της αγοράς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος για το πετρέλαιο παρά τις ανησυχίες της αγοράς
Η άνοδος του πετρελαίου δεν αντισταθμίζει την απότομη πτώση των τελευταίων μηνών.

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή ακολουθώντας την πορεία των χρηματιστηριακών αγορών ενώ οι ενδείξεις για πρόοδο στη διαπραγμάτευση για μια πιθανή εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας βοήθησαν να βελτιωθεί το κλίμα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο brent σημειώνουν άνοδο κατά 1,4% στα 54,25 δολάρια το βαρέλι.

Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό κινούνται στα 46,11 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 1,7% σε σχέση με το τελευταίο τους κλείσιμο. Η τιμή του αμερικανικού αργού έχει υποχωρήσει κατά 24% φέτος.

Κατά το μεγαλύτερο διάστημα του 2018, οι τιμές του πετρελαίου σημείωναν άνοδο λόγω της υγιούς ζήτησης και των ανησυχιών για την προσφορά, ιδίως όσον αφορά στον αντίκτυπο των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά του Ιράν, οι οποίες τέθηκαν σε εφαρμογή στις αρχές Νοεμβρίου.

Το brent, το οποίο θεωρείται παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τις τιμές του πετρελαίου, σημείωσε άνοδο κατά σχεδόν 30% μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου, φθάνοντας στα 86,74 δολάρια το βαρέλι.

Αυτό ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2014, όταν ξεκίνησε η ύφεση στην αγορά εν μέσω μιας παγκόσμιας υπερπροσφοράς, και πολλοί κορυφαίοι αναλυτές και παράγοντες της αγοράς είχαν δηλώσει ότι αναμένουν ότι το αργό πετρέλαιο θα φθάσει και πάλι στα 100 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τέλος του 2018.

Αντ 'αυτού, οι τιμές του brent έχουν σημειώσει πτώση σχεδόν κατά 40% καταγράφοντας μια από τις πιο απότομες πτώσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider