Πτώση για το πετρέλαιο - Αυξάνονται τα αποθέματα εντός και εκτός ΟΠΕΚ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση για το πετρέλαιο - Αυξάνονται τα αποθέματα εντός και εκτός ΟΠΕΚ
Η αστάθεια στις αγορές συμπαρασύρει και το πετρέλαιο.

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη λόγω της αστάθειας που καταγράφεται στις συναλλαγματικές και χρηματιστηριακές αγορές, της αύξησης της προσφοράς αλλά και των προειδοποιήσεων των αναλυτών για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης το 2019.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφονται στα 45,53 δολάρια το βαρέλι, μειωμένες κατά 1,01 δολάρια ή περίπου 2,2%. Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent σημειώνουν πτώση κατά 76 σεντς ή 1,4% στα 54,15 δολάρια το βαρέλι.

Οι αγορές πετρελαίου έχουν επίσης τεθεί υπό πίεση από την αύξηση της προσφοράς.

Η αμερικανική παραγωγή αργού πετρελαίου ανερχόταν στα 11,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα στα τέλη του 2018, καθιστώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου παγκοσμίως. Αλλά και η παραγωγή της Ρωσίας στο τέλος του 2018 ξεπερνούσε τα 11 εκατ. βαρέλια.

Η προσφορά από το Ιράκ, τον δεύτερο παραγωγό στον ΟΠΕΚ μετά από τη Σαουδική Αραβία, είναι επίσης μεγάλη, με τις εξαγωγές τον Δεκέμβριο να φθάνουν στα 3,73 εκατ. βαρέλια την ημέρα από 3,37 εκατ. το Νοέμβριο.

Με την αύξηση της παραγωγής και την εκτιμώμενη μείωση της ζήτησης πολλοί αναλυτές αναμένουν ότι η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου θα δημιουργήσει μεγάλους όγκους από πλεονασματικές ποσότητες κατά τους πρώτους μήνες του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider