Σε αναβρασμό η Wall για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αναβρασμό η Wall για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ
Προβληματισμός στη Wall για την υπόθεση παραπομπής Τραμπ.

Χωρίς σαφή κατεύθυνση κινήθηκε η Wall Street την Τετάρτη, με τους επενδυτές να έχουν το φόβο για την πυροδότηση μιας πολιτικής κρίσης ενόψει της παραπομπής Τραμπ.

Η αμερικανική Βουλή αναμένεται να ψηφίσει σε λίγες ώρες επί των δύο άρθρων παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη.

Ο Χόγιερ ανέφερε σε δημοσιογράφους πως ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών στη Βουλή δεν έχουν ασκήσει πιέσεις στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος για τον τρόπο που θα ψηφίσουν.

Την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής, ενέκρινε την ενεργοποίηση δύο άρθρων παραπομπής. Οι κατηγορίες που αποδίδουν οι Δημοκρατικοί σε βάρος του Ρεπουμπλικάνου προέδρου είναι: «κατάχρηση εξουσίας» και «παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου».

Παράλληλα, οι επενδυτές φαίνεται πως αναμένουν τις οριστικές λεπτομέρειες της συμφωνίας πρώτης φάσης μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας, που θα συνοδεύεται και με τις υπογραφές των δύο μεγαλύτερων οικονομιών. Παράλληλα οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται ώστε να ξεκινήσουν οι πιο δύσκολες διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη φάση της συμφωνίας.

Την Τετάρτη ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,09% στις 28.239 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,02% στις 3.193 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,05% στις 8.827 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider