Σε δίκη παραπέμπεται ο Ντόναλντ Τραμπ

Σε δίκη παραπέμπεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά από απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να τον παραπέμψει σε δίκη. Μία απόφαση που προέκυψε από συνεδρίαση της ολομέλειας, η οποία διήρκεσε 11 ώρες και 50 λεπτά. Η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, ενέκρινε την απαγγελία και των δύο κατηγοριών σε βάρος του Αμερικανού προέδρου. Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιανουάριο στη Γερουσία και ο Τραμπ κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου.

Με τον καινούργιο χρόνο αναμένονται οι λεπτομέρειες της εμπορικής συμφωνίας που σύναψαν ΗΠΑ - Κίνα πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβερν Μνούτσιν σε διεθνή μέσα τα οικονομικά ανταλλάγματα της συμφωνίας θα ανακοινωθούν αρχές Ιανουαρίου. Ο ίδιος τόνισε πως υπάρχουν τεχνικές λεπτομέρειες προκειμένου να πέσουν οι οριστικές υπογραφές.

Την Πέμπτη ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,48% στις 28.375,87 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,44% στις 3.205,25 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,67% στις 8.887,22 μονάδες.