Συνεχίζεται το «ράλι» στη Wall Street με νέα ρεκόρ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται το «ράλι» στη Wall Street με νέα ρεκόρ
Συνεχίζει να γράφει ιστορία η Wall Street με τους δείκτες να φτάνουν σε νέα ιστορικά υψηλά.

Συνεχίζουν να σπάνε τα ρεκόρ οι δείκτες στη Wall Street την Παρασκευή, με τους επενδυτές να αφήνουν στην άκρη την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη και να λαμβάνουν ώθηση από τα οικονομικά στοιχεία.

Η αμερικανική οικονομία έδειξε ανθεκτικότητα και στο τρίτο τρίμηνο καταγράφοντας ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους του 2% (2,1%). Αναλυτές ανέμεναν ότι το ποσοστό δεν θα αλλάξει. Αξίζει να επισημάνουμε πως η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε 3,1% στο πρώτο τρίμηνο και 2% στο δεύτερο τρίμηνο.

Αυτός είναι και ο μακροβιότερος οικονομικός κύκλος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Θετικές δηλώσεις Σι Τζινπίνγκ για την εμπορική συμφωνία

Επωφελής τόσο για την Κίνα όσο και για τις ΗΠΑ είναι η συμφωνία πρώτης φάσης που επετεύχθει» δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζίνπινγκ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Xinhua.

«Η οικονομική και εμπορική συμφωνία πρώτης φάσης που έχει επιτευχθεί μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας είναι καλή για τις ΗΠΑ, την Κίνα και ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Σι. «Και οι ΗΠΑ και οι κινεζικές αγορές και ο κόσμος ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά σε αυτό. Οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να διατηρήσουν στενή επικοινωνία με την Κίνα και να υπογράψουν το συντομότερο δυνατό».

Δείκτες

Την Παρασκευή ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,27% στις 28.454,55 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,49% στις 3.221,20 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,42% στις 8,924.96 μονάδες.

Για την εβδομάδα ο Dow έκλεισε με άνοδο 1,1% ο S&P 500 με κέρδη 1,7% και ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,2%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider