Με το δεξί στην εβδομάδα η Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το δεξί στην εβδομάδα η Wall Street
Στο «πράσινο» οι δείκτες της Wall Street και την Δευτέρα.

Συνεχίζεται το ανοδικό σερί στη Wall Street με τους επενδυτές να λαμβάνουν ώθηση από τις ανακοινώσεις της Κίνας για μεγαλύτερη χαλάρωση των δασμών σε προϊόντα.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των δασμών σε μία σειρά προϊόντων, από την 1η Ιανουαρίου του 2020. Η αποκλιμάκωση των δασμών έρχεται σαν μία αναπτυξιακή κίνηση της Κίνας στο ευρύτερο οικονομικό της πλάνο «Μία Ζώνη Ένας Δρόμος».

Boeing

Το τίμημα της πολύμηνης κρίσης της Boeing πλήρωσε ο CEO της εταιρείας Ντένις Μιούλενμπεργκ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, ο Μιούλενμπεργκ αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτηση του, μετά από έντονες πιέσεις καθώς η εταιρεία επιχειρεί να επουλώσει τις πληγές της από την κρίση που προκάλεσε η καθήλωση των 737 Max.

Πλέον καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει προσωρινά, και συγκεκριμένα μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της εταιρείας Ντέιβ Κάλχουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο άκουσμα της είδησης της παραίτησης του Μιούλενμπεργκ οι επενδυτές στηρίζουν την μετοχή της εταιρείας που ενισχύεται 3,52% λίγο μετά το άνοιγμα της Wall Street.

Την Δευτέρα, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,36% στις 28.557,85 με τον δείκτη S&P 500 να ενισχύεται 0,11% 3,224.72 μονάδες και ο δείκτης Nasdaq 0,17% στις 8.940,18 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider