Τι πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές το 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές το 2020
Ορθή επιλογή το profit taking το 2020, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Με επιφύλαξη πρέπει να υποδεχθούν το (χρηματιστηριακό) νέο έτος οι επενδυτές, καθώς, όπως προειδοποιεί σημαντική μερίδα αναλυτών, δύσκολα θα επαναληφθούν το 2020 οι εξαιρετικές αποδόσεις του 2019.

Υπενθυμίζεται εδώ πως για το έτος που μας αποχαιρέτησε πριν μερικά 24ωρα, ο δείκτης Nasdaq μέτρησε κέρδη 35%, ενώ ο βιομηχανικός Dow Jones αποχαιρέτησε το 2019 με άνοδο σχεδόν 22%. Άλμα 29% κατέγραψε ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500.

Ορθή επιλογή το profit taking το 2020

«Οι επενδυτές θα πρέπει να κατοχυρώσουν τα κέρδη του 2019 στις πρώτες συνεδριάσεις της νέας χρονιάς», συστήνει η Tracie McMillion της Wells Fargo Investment Institute, προειδοποιώντας πως δεν είναι εφικτή η επανάληψη εφέτος των αποδόσεων της προηγούμενης χρονιάς.

«Εάν οι αγορές διατηρήσουν και το 2020 τις αντοχές που επέδειξαν πέρυσι, τότε οι επενδυτές θα βρουν αρκετές ευκαιρίες να προχωρήσουν σε κατοχύρωση κερδών», σημειώνει η McMillion, εφιστώντας ταυτόχρονα την προσοχή σε πολιτικά ή άλλου είδους «στρες» που δύναται να κάνουν την εμφάνισή τους προσεχώς.

Η… ποιότητα θα φέρει κέρδη

Η ίδια μάλιστα συστήνει προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα να αναζητήσει την… ποιότητα στις μετοχές, η οποία, όπως εξηγεί, κρύβεται στις εταιρείες με ισχυρούς ισολογισμούς και προοπτικές για αύξηση μερισμάτων, φωτογραφίζοντας εμμέσως τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider