Στο «κόκκινο» η Wall Street μετά τη δολοφονία του Σουλεϊμανί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» η Wall Street μετά τη δολοφονία του Σουλεϊμανί
Απώλειες στη Wall υπό το φόβο συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Απομακρύνθηκαν από τα ρεκόρ οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να βλέπουν νέες αναζωπυρώσεις στο πεδίο της Μέσης Ανατολής.

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να εμπλακούν ξανά στη Μέση Ανατολή εκτελώντας μέσω drone τον υποστράτηγο, Κασέμ Σουλεϊμανί τα ξημερώματα της Παρασκευής κατόπιν εντολής του Ντόναλντ Τραμπ.

Στο χτύπημα αυτό η Τεχεράνη δηλώνει αποφασισμένη να προβεί σε αντίποινα ενώ θα λάβει νομικά μέτρα σε διεθνές επίπεδο για να καταστήσει τις ΗΠΑ υπόλογες για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμάνι, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Είναι ξεκάθαρα μια τρομοκρατική ενέργεια…το Ιράν θα λάβει μια σειρά νομικών μέτρων σε διεθνές επίπεδο για να λογοδοτήσει η Αμερική για τη δολοφονία του Σουλεϊμάνι», τόνισε ο Ζαρίφ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, τόνισε πως οι ΗΠΑ είναι σε πλήρη ετοιμότητα και θα αναλάβουν δράση αν χρειαστεί και εάν το Ιράν προβεί σε αντίποινα. «Χθες αναλάβαμε δράση και σταματήσαμε τον πόλεμο. Δεν αναλάβαμε δράση για να ξεκινήσουμε ένα νέο πόλεμο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ για το θάνατο του Ιρανού υποστράτηγου.

«Ο Σουλεϊμανί σκότωσε πολλούς αθώους ανθρώπους και χθες το τερματίσαμε» είπε ο Τραμπ.

Δείκτες

Την Παρασκευή ο Dow Jones υποχώρησε 0,81% στις 28,634.88 μονάδες, ο Nasdaq διολίσθησε 0,79% στις 9.020.77 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,71% στις 3.234.84 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider