Wall Street: Με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή οι επενδυτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή οι επενδυτές
Χωρίς σαφή γραμμή κινούνται οι επενδυτές την Τρίτη στη Wall Street.

Στους ρυθμούς των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή κινούνται οι επενδυτές στη Wall Street την Τρίτη.

Οι επενδυτές χωρίς σαφή γραμμή, και περιμένοντας ένα πιθανό χτύπημα από τη μεριά του Ιράν απομακρύνονται από την αγορά μετοχών, και στρέφονται σε πιο ασφαλή καταφύγια όπως είναι τα πολύτιμα μέταλλα.

Ο φόνος του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ ήταν μια ενέργεια κρατικής τρομοκρατίας και το Ιράν θα απαντήσει με ανάλογο τρόπο, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN η οποία μεταδόθηκε σήμερα.

«Πρόκειται για κρατική τρομοκρατία», κατήγγειλε ο Ζαρίφ αναφερόμενος στον φόνο του Σουλεϊμανί την Παρασκευή στη Βαγδάτη σε αμερικανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

«Πρόκειται για μια επιθετική ενέργεια απέναντι στο Ιράν και ισοδυναμεί με ένοπλη επίθεση εναντίον του Ιράν. Όμως θα απαντήσουμε αναλογικά», πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός.

Την Τρίτη, ο Dow Jones χάνει 111 μονάδες, ή 0,4%, και διαπραγματεύεται στις 28.649 μονάδες. Πτώση 0,39% στις 3.241 μονάδες καταγράφει ο δείκτης S&P 500, ενώ κατά 0,29% στις 9.077 μονάδες, υποχωρεί ο Nasdaq.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider