Χρηματιστήριο: «Ανασταίνονται» κωδικοί πελατών εν μέσω καραντίνας

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: «Ανασταίνονται» κωδικοί πελατών εν μέσω καραντίνας
«Υπάρχουν κωδικοί πελατών λιανικής που είχαν να εμφανιστούν από το 2015 και τώρα διαθέτουν χρήματα για αγορές μετοχών», αναφέρουν στο insider.gr πηγές της αγοράς.

«Ξεχασμένοι» κωδικοί, που είχαν να κάνουν χρηματιστηριακή πράξη από το 2015… αναστήθηκαν εν μέσω καραντίνας, αποκαλύπτουν στο insider.gr πηγές της αγοράς.

«Υπάρχουν κωδικοί πελατών λιανικής που είχαν να κινηθούν πάνω από πέντε χρόνια και τώρα εμφανίζονται για να βάλουν χρήματα στο Χρηματιστήριο Αθηνών», αναφέρουν έκπληκτοι χρηματιστές που κάνουν λόγο για «βροχή τηλεφωνημάτων» εν μέσω του lockdown.

Σημαντικό κίνητρο για την επένδυση σε μετοχές είναι τόσο τα χαμηλά επίπεδα τιμών, όσο και τα μηδενικά επιτόκια που «ακυρώνουν» την αξία της αποταμίευσης στα μάτια των πιο τολμηρών επενδυτών. Όπως αναφέρει στο insider.gr o κ. Μάνος Χατζηδάκης, υπεύθυνος Ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή, στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται αμυντικές κυρίως μετοχές, όπως ΟΤΕ, Τέρνα, Μυτιληναίος και ΑΔΜΗΕ, όπως είναι αναμενόμενο εν μέσω κρίσης, καθώς πρόκειται για εταιρείες αναμένεται να επηρεαστούν λιγότερο από την κρίση του κορονοϊού.

Σε επίπεδο τζίρου, τα επίπεδα διατηρούνται σε καλά επίπεδα δεδομένης της πασχαλινής περιόδου, στα 50 εκατ. περίπου ημερησίων συναλλαγών, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 3,5% την περασμένη εβδομάδα -κατά την οποία, πάντως, πραγματοποιήθηκαν μόλις τρεις συνεδριάσεις, στις 606,75 μονάδες.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Τζάνα, διευθυντή Επενδύσεων της Κύκλος Χρηματιστηριακή, το σενάριο του διπλού πάτου για το Γενικό Δείκτη προσώρας απομακρύνεται με τη χαμηλή επίδοση του έτους των 484,40 μονάδων στις 16/3 να απέχει ήδη ένα σχεδόν μήνα. «Επί του παρόντος, η ζώνη 625-630 μονάδων και στη συνέχεια των 650 μονάδων αποτελούν τις ορατές αντιστάσεις για το Γενικό Δείκτη, ενώ οι 600 μονάδες και στη συνέχεια οι 580 τα ορατά επίπεδα στήριξης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο ναδίρ οι «τζογαδόροι» των παραγώγων

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκαν όσοι έλαβαν υψηλότερα ρίσκα στην αγορά των παραγώγων, αναφέρουν πηγές της αγοράς. Αποκαλύπτουν δε ότι 2 στους 3 κωδικούς παραγώγων μηδένισαν τον Μάρτιο, καταδεικνύοντας το μέγεθος των κλυδωνισμών που υπέστη η συγκεκριμένη αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider