Κέρδη στη Wall από την άνοδο της τιμής του αργού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall από την άνοδο της τιμής του αργού
Ώθηση από την εξισορρόπηση της τιμής του πετρελαίου λαμβάνουν οι επενδυτές.

Κέρδη καταγράφονται στη Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές ανακουφίζονται από την σταδιακή άνοδο της τιμής του αμερικανικού αργού που είχε φτάσει σε ιστορικά χαμηλά τις προηγούμενες ημέρες.

Το βράδυ της Τρίτης, η διεθνής τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κάτω από τα 16 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 1999 καθώς οι αγορές συνεχίζουν να « παλεύουν»με την υπερπροσφορά που έχει επιφέρει το lockdown.

Η τιμή του Brent υποχώρησε στα 15,98 δολάρια το βαρέλι για να ανέβει πάνω από τα 17 δολάρια το μεσημέρι της Τετάρτης. Η τιμή είναι αισθητά χαμηλότερη από τα 28 δολάρια όπου διαπραγματευόταν ο «μαύρος χρυσός» την περασμένη εβδομάδα.

Ο Bjørnar Tonhaugen, επικεφαλής των αγορών πετρελαίου της Rystad Energy, δήλωσε ότι η δυνατότητα χερσαίας αποθήκευσης πετρελαίου σε διεθνές επίπεδο θα εξαντληθεί μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου και η αγορά θα πρέπει να στηρίξει τις πρωτοφανείς χαμηλές τιμές τις επόμενες εβδομάδες.

Δείκτες

Την Τετάρτη ο Dow Jones ενισχύεται 2,01% στις 23.481 μονάδες, κατά 1,95% καταγράφει άνοδο ο S&P 500 στις 2.789 μονάδες, ενώ κέρδη 2,21% καταγράφει ο Nasdaq στις 8.445 μονάδες.

Η τιμή του WTI ενισχύεται καθώς η τιμή συμβουλαίου Μαϊού καταγράφει άνοδο 21,4% στα14 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider