Κέρδη στη Wall από την έγκριση του νέου πακέτου Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall από την έγκριση του νέου πακέτου Τραμπ
Κέρδη καταγράφονται στη Wall Street την Παρασκευή.

Στο «πράσινο» κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές λαμβάνουν ώθηση από την επάνοδο της τιμής του αμερικανικού αργού WTI, αλλά και από το νέο πακέτο διάσωσης του Ντόναλντ Τραμπ.

Από το ιστορικό αρνητικό ανέκαμψε το αμερικανικό αργό, με την τιμή συμβολαίου παράδοσης Μαϊού να φτάνει τα 16,69 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο 1,21%.

Τις τελικές υπογραφές έβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για το νέο πακέτο ύψους 484 δισ. δολαρίων, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα 370 δισ. δολάρια θα κατευθυνθούν προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που προσπαθούν να διατηρήσουν το προσωπικό τους. Παράλληλα 75 δισ. δολάρια θα κατευθυνθούν προς τα νοσοκομεία και 25 δισ. δολάρια για προσπάθειες αύξησης των τεστ για την ασθένεια.

Συγκεκριμένα το πακέτο περιλαμβάνει:

  • 310 δισ. δολάρια σε νέα κεφάλαια για το Paycheck Protection Program, το οποίο παρέχει δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις
  • 60 δισ. δολάρια για δάνεια και επιχορηγήσεις για βοήθεια σε καταστροφές για μικρές επιχειρήσεις.
  • 75 δισ. δολάρια σε επιχορηγήσεις σε νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν υπερπληθώρα ασθενών.
  • 25 δισ. δολάρια για την ενίσχυση των δοκιμών των τεστ του κορoνοϊού.

Ωστόσο στα αρνητικά νέα της ημέρας, «βουτιά» 14,4 κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών τον Μάρτιο, λόγω της πτώσης της ζήτησης για αυτοκίνητα και φορτηγά. Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Marketwatch προέβλεπαν πτώση 12,8% στις παραγγελίες για αγαθά με διάρκεια τουλάχιστον τριών ετών.

Δείκτες

Την Παρασκευή ο Dow Jones ενισχύεται 0,59% στις 23.652 μονάδες, κατά 0,88% καταγράφει άνοδο ο S&P 500 στις 2.822 μονάδες, ενώ κέρδη 1,08% καταγράφει ο Nasdaq στις 8.585 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider