«Πλώρη» για τις 630 μονάδες βάζει το Χρηματιστήριο Αθηνών

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πλώρη» για τις 630 μονάδες βάζει το Χρηματιστήριο Αθηνών
«Το σενάριο μιας μετριοπαθούς συνέχισης προς τις 630 μονάδες θεωρείται το επικρατέστερο για την ερχόμενη εβδομάδα», εκτιμά ο Μάνος Χατζηδάκης, υπεύθυνος Ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή.

Ικανοποιητική αντοχή επέδειξε το ταμπλό την εβδομάδα που πέρασε, κατοχυρώνοντας τις 600 μονάδες με ισχυρές ενδείξεις ανόδου τις επόμενες ημέρες.
Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,67% στις 606,41 μονάδες, ενώ από την αρχή του έτους καταγράφει βουτιά 34% εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και της ελεύθερης πτώσης στην τιμή του πετρελαίου -δύο παράγοντες που έχουν πλήξει σοβαρά τη διάθεση ανάληψης κινδύνων εκ μέρους των εγχώριων αλλά και διεθνών επενδυτών.

Σύμφωνα με τον Μάνο Χατζηδάκη, υπεύθυνο Ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή, η ανάκτηση των επιπέδων διαπραγμάτευσης πάνω από τις 600 μονάδες έχει προοπτική να δει αισθητά υψηλότερες τιμές έως την περιοχή κάλυψης του καθοδικού χάσματος των 680 μονάδων. Επιπλέον, η μείωση των συναλλαγών αποτελεί ικανοποιητική εξέλιξη υποδηλώνοντας εξάντληση των επιθετικών πωλητών.

«Αν και οι τζίροι δεν έχουν την ζωηράδα που θα υποστήριζε την ανέλιξη των τιμών το σενάριο μιας μετριοπαθούς συνέχισης προς τις 630 μονάδες θεωρείται το επικρατέστερο για την ερχόμενη εβδομάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στήριξη στον Γενικό Δείκτη παρέχουν τα εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία φαίνεται πως κινούνται σε καλό δρόμο. Προς το παρόν οι ρυθμοί μείωσης τζίρου ή απωλειών σε λειτουργικά αποτελέσματα μπορούν να θεωρηθούν ότι είναι διαχειρίσιμοι και το βασικό ζητούμενο είναι και παραμένει η καλοκαιρινή περίοδος και να περιοριστεί ο βαθμός μείωσης της τουριστικής κίνησης.

Η αντοχή του Χρηματιστηρίου, πάντως, δοκιμάστηκε και από την υποβάθμιση της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, ο οποίος ωστόσο διατήρηση την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στη βαθμίδα «BB». Ωστόσο, η ανταπόκριση ήταν ψύχραιμη και σε επίπεδο απόδοσης ομολόγων του Δημοσίου που δεν επηρεάστηκαν ουσιαστικά. Σημειώνεται ότι ο οίκος αναβάθμισε σε «ΒΒ» την αξιολόγηση της Ελλάδας και η Fitch συνεχίζει να βαθμολογεί την Ελλάδα υψηλότερα από όλους τους άλλους διεθνείς οίκους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider