Κέρδη στη Wall εν μέσω πιέσεων στο πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall εν μέσω πιέσεων στο πετρέλαιο
Κέρδη στη Wall εν μέσω προσδοκιών για το άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς.

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να αναμένουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου για την άρση του lockdown, και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο η μεγαλούπολη σχεδιάζει την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας σε φάσεις με την πρώτη να περιλαμβάνει τους κλάδους των κατασκευών και της μεταποίησης, ενώ στο πλαίσιο της δεύτερης, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να σχεδιάσουν συγκεκριμένα μέτρα για την εξυπηρέτηση των πελατών.

Αντίστοιχα άλλες πολιτείες έχουν ξεκινήσει να κάνουν τα πρώτα βήματα άρσης των περιορισμών.

Βουτιά στο αργό

Νέα «βουτιά» καταγράφουν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου τη Δευτέρα στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ότι η παγκόσμια αποθηκευτική ικανότητα εξαντλείται και αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι οι περικοπές παραγωγής δεν είναι αρκετές για να αντισταθμίσουν πλήρως την κατάρρευση της ζήτησης από την πανδημία του COVID-19.

Την Δευτέρα το μεσημέρι (16.45 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει πτώση κατά 27,98% και διαπραγματεύεται στα 12,18 δολάρια και το μπρεντ κατά 7,3% και διαπραγματεύεται στα 22,97 δολάρια.

Διεθνείς αναλυτές: Έρχονται δύσκολες εποχές

Το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί η παγκόσμια οικονομία από το lockdown φάνηκε περίτρανα στις 20 Απριλίου όπου η τιμή αναφοράς των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου του Μαΐου κατέρρευσαν στα -38 δολάρια το βαρέλι. Αυτό ήταν κάτι πρωτοφανές στην πρόσφατη ιστορία όπου εδώ και 40 χρόνια η τιμή δεν είχε πέσει κάτω από τα 10 δολάρια.

Σε λίγους μόνο μήνες, η πανδημία του κορονοϊού σχεδόν εκμηδένισε τη ζήτηση καυσίμων, καθώς δισεκατομμύρια άνθρωποι περιορίζουν τα ταξίδια και τις μετακινήσεις. Πρόκειται για ένα «επίτευγμα» το οποίο δεν είχαν καταφέρει ούτε οι μεγαλύτερες οικονομικές υφέσεις ούτε οι πόλεμοι.

Δείκτες

Τη Δευτέρα ο Dow Jones ενισχύεται 0,41% στις 23.873 μονάδες, κατά 0,69% καταγράφει άνοδο ο S&P 500 στις 2.856 μονάδες, ενώ κέρδη 0,9% καταγράφει ο Nasdaq στις 8.711 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider