Κέρδη στη Wall με το βλέμμα στην επανεκκίνηση της οικονομίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall με το βλέμμα στην επανεκκίνηση της οικονομίας
Άνοδο άνω των 300 μονάδων σημειώνει ο Dow Jones την Τρίτη.

Ώθηση από ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, στις οποίες έχουν αρθεί τα πρώτα μέτρα του lockdown λαμβάνουν οι επενδυτές της Wall την Τρίτη. Παράλληλα, τα φώτα πέφτουν και στην κρίσιμη συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη, καθώς ο Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης Τζερόμ Πάουελ αναμένεται να παρουσιάσει την νομισματική γραμμή που θα χαράξει το επόμενο διάστημα η τράπεζα των ΗΠΑ.

Τα πρώτα βήματα της επανεκκίνησης της οικονομίας στις ΗΠΑ έκανα οι πολιτείες της Νότιας Καρολίνας του Τενεσί και του Τέξας με αμερικανικές επιχειρήσεις να ανακάμπτουν καθώς οι καταναλωτές προβαίνουν στις πρώτες τους αγορές.

Συνεχίζει την πτώση το αμερικανικό αργό

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν πτώση κατά 4% την Τρίτη συνεχίζοντας το πτωτικό ράλι της Δευτέρας εν μέσω εντεινόμενων φόβων για μείωση της αποθηκευτικής ικανότητας παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης το αργό διαπραγματεύεται στα 12,27 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 3,86% και το μπρεντ σημειώνει διστακτική άνοδο 0,56% στα 23,22 δολάρια.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει πτώση των τιμών σε επίπεδα ρεκόρ ενώ δεν λείπουν και οι αισιόδοξες προβλέψεις οι οποίες κάνουν λόγο για επαναφορά των τιμών στα 40-50 δολάρια το βαρέλι.

Δείκτες

Τη Δευτέρα ο Dow Jones ενισχύεται 1,38% στις 24.463 μονάδες, κατά 1,29% καταγράφει άνοδο ο S&P 500 στις 2.916 μονάδες, ενώ κέρδη 0,77% καταγράφει ο Nasdaq στις 8.797 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider