Χρηματιστήριο: Με απώλειες άνω του 8% έκλεισε ο Οκτώβριος - Κραχ 22% για τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Με απώλειες άνω του 8% έκλεισε ο Οκτώβριος - Κραχ 22% για τράπεζες
Διστακτική άνοδος στο χρηματιστήριο την Παρασκευή μετά το «κραχ» της Πέμπτης. Δεν μπορεί να μαζεψει τις απώλειες η αγορά.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση του μήνα το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη ωστόσο να καταγράφει απώειες άνω του 8% για το μήνα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,81% στις 569,50 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και πιο συγκεκριμένα στα 59,23 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25, ενισχύθηκε 0,49% στις 1.329,5 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατάφερε» να κλείσε ξανά με απώλειες στο -0,12% στις 236,10 μονάδες.

Το μήνα Οκτώβριο ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 8,84% ο FTSE 25 10,97% και ο τραπεζικός «κραχ» 22,14%

Στις τράπεζες άνοδο κατέγραψε η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στο 0,77% η μετοχή της Εurobank στο 1,83%, της Alpha Bank 0,23% ενώ της Εθνική Τράπεζας που έκλεισε κέρδη 1,29%.

Ωστόσο τα μεγάλα ερωτήματα κυριαρχούν και περιστρέφονται γύρω από το που θα φτάσει η αγορά και τι αντιστάσεις θα βγάλει αν υπάρξει ένα δεύτερο lockdown, από τη στιγμή που κλάδοι όπως οι τράπεζες και οι κατασκευές «σφυροκοπούνται» εντόνως και δείχνουν ευάλωτοι σε νέα μέτρα, καθώς από τη μία θα πάρει παράταση ο σχεδιασμός των τραπεζών γύρω από τις τιτλοποιήσεις, με τον όγκο των «κόκκινων» δανείων να αυξάνεται, και από την άλλη αναμένεται να καθυστερήσουν οι διαγωνισμοί που είχαν μπει στις «ράγες» και συμμετέχουν μεγάλοι όμιλοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider