«Μάχη» για να διατηρηθεί το θετικό πρόσημο στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μάχη» για να διατηρηθεί το θετικό πρόσημο στο Χρηματιστήριο
Το ταμπλό ζυγίζει τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το Σάββατο η κυβέρνηση ενόψει των νέων περιορισμών από αύριο Τρίτη, ενώ ακολουθεί την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών.

«Έσβησε» τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψε στο άνοιγμα της συνεδρίασης το Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας αλλά και του Νοεμβρίου, με την αγορά να επιχειρεί να κλείσει τις βαριές «πληγές» του Οκτωβρίου.

Η αγορά ζυγίζει τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το Σάββατο η κυβέρνηση ενόψει των νέων περιορισμών από αύριο Τρίτη, ενώ η πτωτική τάση της Wall Street, συμπαρασέρνει και το Χρηματιστήριο.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγα λεπτά μετά τις 14:30, ο Γενικός Δείκτης επιστρέφει στις 573 από τις 580 μονάδες που έφτασε, σημειώνοντας άνοδο 0,66%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 33,19 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,85% στις 1.340 μονάδες, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,29%.

Στις τράπεζες η Εθνική Τράπεζα καταγράφει άνοδο 1,67% η Eurobank 0,91%, ενώ ισχυρές πιέσεις ασκούνται στην Τράπεζα Πειραιώς 4,58% και της Alpha Bank 1,85%.

Βραχυπρόθεσμα επώδυνη, αλλά πιθανόν σε μακροπρόθεσμη βάση κερδοφόρα για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς -που διαπραγματεύεται με ιδιαίτερα πιεσμένο δείκτη P/TBV (δείκτης αποτίμησης προς ενσώματη λογιστική αξία) στο 0,05x- θα είναι η μετατροπή των CoCos σε μετοχές όπως αναφέρει σε έκθεσή της η JP Morgan με τίτλο «At a crossroads: assessing potential CoCo scenarios into year-end».

Η αμερικανική τράπεζα δίνει τιμή στόχο στα 2 ευρώ για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, μετά την πτώση 31% που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα, καθώς το ενδιαφέρον όλων στράφηκε στην επερχόμενη πληρωμή κουπονιού ύψους 165 εκατ. ευρώ για τα CoCos. H JP Morgan εκτιμά πως ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει τη ρευστότητα και την προθυμία να πληρώσει τοις μετρητοίς, αλλά ο SSM θα είναι αυτός που θα αποφασίσει για την τύχη των CoCos.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider