Με απώλειες μπαίνει στο 2021 ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με απώλειες μπαίνει στο 2021 ο Dow Jones

Οριακές απώλειες καταγράφουν o δείκτες της Wall Street, μπαίνοντας στο νέο έτος μετά το εντυπωσιακό ράλι του 2020.

Οι επενδυτές παρά την έναρξη των εμβολιασμών, ανησυχούν για την εξέλιξη της πανδημίας, και ειδικότερα μετά την εμφάνιση του νέου στελέχους. Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ κατέγραψαν την Κυριακή νέο ρεκόρ κρουσμάτων του κορονοϊού με 299.087 μολύνσεις, όπως προκύπτει από στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ ξεπερνά τα 20.430,797, ενώ ο αριθμός των νεκρών από την COVID-19 σε 350.214.

Παράλληλα η μετακλογική σύγκρουση συνεχίζεται με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν να μεταβαίνουν στη Τζόρτζια για να στηρίξουν τους υποψηφίους των κομμάτων τους ενόψει των αυριανών επαναληπτικών εκλογών στην πολιτεία για τη Γερουσία, οι οποίες θα καθορίσουν αν τελικά οι Δημοκρατικοί θα καταφέρουν να ελέγξουν και αυτό το σώμα του Κογκρέσου.

Δύο μήνες μετά τις προεδρικές εκλογές ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ εξακολουθεί να μην παραδέχεται την ήττα του από τον Μπάιντεν, παρά τις πολλές δικαστικές αποφάσεις εναντίον του και την ανακαταμέτρηση των ψήφων σε αρκετές πολιτείες.

Δείκτες

Τη Δευτέρα, ο Dow Jones υποχωρεί 0,38% στις 30.490 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει 0,22% στις 3.747 μονάδες και ο Nasdaq χάνει 0,11% στις 12.785 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider