Wall Street: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή του αποτελέσματος των εκλογών στη Τζόρτζια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή του αποτελέσματος των εκλογών στη Τζόρτζια

Μεικτές τάσεις καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, εν αναμονή του αποτελέσματος της εκλογικής αναμέτρησης στη Τζόρτζια.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,79%, ο S&P 500 κερδίζει 0,26% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 0,72%.

Οι επενδυτές ενημερώθηκαν νωρίτερα πως ο Δημοκρατικός υποψήφιος Ράφαελ Γουόρνοκ κέρδισε την μία έδρα στη Γερουσία των ΗΠΑ, στις επαναληπτικές εκλογές απέναντι στη Ρεπουμπλικάνα νυν γερουσιάστρια Κέλι Λέφλερ.

Επίσης ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζον Όσοφ συγκεντρώνει μέχρι στιγμής το 50,2% των ψήφων έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Ντέιβιντ Περντιού.

Όπως επισημαίνει το Reuters, υπάρχουν φόβοι πως οι Δημοκρατικοί θα επιδιώξουν αυστηρότερη ρύθμιση των μεγάλων τεχνολογικών επιχειρήσεων, ενώ αυστηρότεροι έλεγχοι μπορεί να επιβληθούν σε άλλους κλάδους όπως οι τράπεζες, το πετρέλαιο και το αέριο και η υγεία. Αντιθέτως, ωφελημένοι μπορεί να βγουν οι κλάδοι των υποδομών και των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Η Goldman Sachs αναμένει ένα ακόμη μεγάλο πακέτο τόνωσης ύψους 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο εγγύς μέλλον, αν οι Δημοκρατικοί επικρατήσουν και αναλάβουν τη Γερουσία.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης NYSE άλλαξε πάλι απόφαση και ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει από το ταμπλό τρεις κινεζικούς γίγαντες τηλεπικοινωνιών.

Θα αφαιρέσει τις μετοχές που τελούν υπό διαπραγμάτευση στις ΗΠΑ, της China Telecom, της China Mobile και της China Unicom από το Big Board, δήλωσε η NYSE την Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης

Τζόρτζια: Στον Δημοκρατικό Γουόρνοκ η μια έδρα της Γερουσίας - Θρίλερ για την δεύτερη έδρα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider