Επανέρχονται οι αγοραστές στη Wall Street - Συνεχίζουν τα χτυπήματα οι μικροεπενδυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επανέρχονται οι αγοραστές στη Wall Street - Συνεχίζουν τα χτυπήματα οι μικροεπενδυτές

Προσπάθεια να αφήσει πίσω της, μία από τις χειρότερες εβδομάδες από τον Οκτώβριο κάνει η Wall Street τη Δευτέρα σε ένα περιβάλλον αγοραστικής φρενίτιδας με φόντο τη δυναμική είσοδο των retail επενδυτών.

Πλέον το παιχνίδι φαίνεται πως παίζεται με τους τίτλους από το κάτω ράφι του ταμπλό καθώς μετά την GameStop σειρά παίρνει η AMC αλλά και τα μέταλλα.

Όπως έγραφε το insider.gr η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα φαίνεται να έχει τις προϋποθέσεις να μείνει …αξέχαστη, αν τα όσα μεσολάβησαν την περασμένη εβδομάδα δώσουν συνέχεια σε μία χωρίς προηγούμενο «επανάσταση των retailers» με σημείο εκκίνησης την Wall Street.

Οι πρωταγωνιστές, αν και φαίνεται να είναι οι οργανωμένοι πλέον retailers της χρηματαγοράς εναντίον των μεγάλων hedge funds, κρύβουν πίσω τους τα μεγάλα επενδυτικά ταμεία και την …Fed.

Η Robinhood και άλλες εφαρμογές συναλλαγών εξακολουθούν να περιορίζουν τις αγορές μετοχών και options της Gamestop, μαζί με άλλα βαριά σορταρισμένα ονόματα, μετά από μια εβδομάδα ραγδαίας μεταβλητότητας εξαιτίας της αγοραστικής φρενίτιδας που πυροδότησε το ισχυρό thread της Reddit "WallStreetBets" των 5 εκατομμύρια μικροεπενδυτών. Κάτι τέτοιο ωστόσο δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά καθώς θεωρείται αδιανόητο να μην εκτελεί εντολές αγοράς ή να τις περιορίζει σε μεγάλο βαθμό.

Δείκτες

Τη Δευτέρα ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,62% στις 30.164 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,79% στις 3.743 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται 1,08% στις 13.211 μονάδες.

Η μετοχή της GameStop καταγράφει απώλειες 8,22% μετά το «ράλι» 1.625% τον Ιανουάριο, ενώ η AMC που έχει μπει στο «μάτι» των retail επενδυτών ενισχύεται 20,21%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider