Δεύτερο διαδοχικό «μίνι ράλι» στη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεύτερο διαδοχικό «μίνι ράλι» στη Wall Street

Το δύο στα δύο έκανε η Wall Street μπαίνοντας με ισχυρή δυναμική στο Φεβρουάριο, καθώς οι επενδυτές «βλέπουν» για αρχή τουλάχιστον να μη συνεχίζεται το φαινόμενο της GameStop.

Παράλληλα, στην τελική ευθεία μπαίνει και το νέο πακέτο μέτρο στήριξης με το ύψους του κινείται πέριξ των 1,9 τρισ. δολαρίων. Μια ομάδα Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών παρουσίασε μια νέα πρόταση ύψους περίπου 618 δισ. δολαρίων η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αποστολή επιταγών αξίας 1.000 δολαρίων προς τα νοικοκυριά.

Από την άλλη, το sell off στη μετοχή της GameStop συνεχίζεται καθώς κατέγραψε νέες ισχυρές απώλειες 59,85%.

«Είναι μια μεγάλη ημέρα για τα εταιρικά καθώς μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης θα ανακοινώσουν αποτελέσματα η Alphabet και Amazon» έγραψε σε εσωτερικό του σημείωμα ο επικεφαλής αναλυτής της CMC Michael Hewson.

Παράλληλα, σύμφωνα με αναλυτές τα αποτελέσματα τριμήνου είναι αρκετά ενθαρρυντικά με το 81% των εταιρειών από τις 189 του S&P 500 να έχουν δώσει το σήμα τους.

Δείκτες

Την Τρίτη ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 1,58% στις 30.693 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,40% στις 3.826 μονάδες και ο Nasdaq ενισχυθηκε 1,56% στις 13.612 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη πρωταγωνίστησε η Goldman Sachs κλείνοντας στο 4,47% με την Caterpillar να ακολουθεί στο 4,22%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider