Άνοδος στο Χρηματιστήριο με «άλμα» της Coca Cola

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος στο Χρηματιστήριο με «άλμα» της Coca Cola
Πρωταγωνιστές στη σημερινή άνοδο του Χρηματιστηρίου, Coca Cola και ΔΕΗ, με άνοδο του Γενικού Δείκτη 1,50%.

Με κέρδη συνεχίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, με την Coca Cola να «τραβάει» ολόκληρη την αγορά υψηλότερα, βγάζοντας ανθεκτικότητα στο σύνολο του έτους.

Έτσι την Πέμπτη, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 1,18% στις 771,99 μονάδες, με τον FTSE 25 να ενισχύεται 0,49% στις 1.825,83 μονάδες. Συνεχίζει πτωτικά ο τραπεζικός δείκτης πέφτοντας στις 439,10 μονάδες με απώλειες 0,29%.

Η μετοχή της Coca Cola καταγράφει άνοδο 5,64% με τη ΔΕΗ να ακολουθεί στο 3,02%, όπως και η Eurobank και Alpha Bank με κέρδη άνω του 2%.

Για την πρώτη, οι καθαρές ταμειακές ροές ενισχύθηκαν κατά 54,4 εκατ. ευρώ σε 497 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 414,9 εκατ. ευρώ όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη στα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα. Παράλληλα, η εταιρεία προτείνει αυξημένο μέρισμα κατά 3,2% στα 0,64 ευρώ.

Ο όγκος στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 20,6% κατά τη διάρκεια του έτους, καθιστώντας την μία από τις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο στον τομέα των ανεπτυγμένων αγορών, δεδομένης της υψηλής έκθεσης στο κανάλι της κατανάλωσης εκτός σπιτιού και στον τουρισμό. Η επίδοση του όγκου πωλήσεων κατά το τέταρτο τρίμηνο σημείωσε σημαντική βελτίωση παρά την ιδιαίτερα υψηλή συγκριτική βάση.

Απώλειες 1,99% καταγράφει η Τράπεζα Πειραιώς ενώ με αρνητικό πρόσημο κινείται και η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider