Με μικτά πρόσημα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με μικτά πρόσημα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο της Fed
Τα χρηματιστήρια ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με απώλειες άνω του 1%, στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fed

Τελευταία ενημέρωση 13:40

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με απώλειες άνω του 1%, στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fed, η οποία υπέδειξε ότι θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια, «σύντομα», για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ετών. Παράλληλα, οι αγορές βρίσκονται εν μέσω πληθώρας ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 χάνει 0,3%, έχοντας υποχωρήσει έως και 1,5% νωρίτερα, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 1,3% και τις τράπεζες να κερδίζουν σχεδόν 2%. Ο Euro Stoxx 50 χάνει 0,55%.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,6%, ο CAC 40 στο Παρίσι χάνει 0,37%, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,34%. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κινείται στο +0,49%.

Εχθές, η Fed ανακοίνωσε πως είναι πιθανό να εφαρμοστεί σύντομα μία αύξηση της τάξεως των 25 μονάδων βάσης στα βασικά της επιτόκια. Αν γίνει θα είναι η πρώτη αύξηση από τον Δεκέμβριο του 2018.

Στα εταιρικά αποτελέσματα, η Deutsche Bank εμφάνισε αυξημένα έσοδα και κέρδη το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με το ετήσιο αποτέλεσμα να είναι το υψηλότερο από το 2011. Η μετοχή βρέθηκε να ενισχύεται 4,8%.

Η γερμανική τράπεζα ανέφερε πως έχει καλύψει σχεδόν όλο το κόστος που σχετίζεται με την αναδιάρθρωσή της και ότι βρίσκεται σε καλή θέση για να επιτύχει τον στόχο απόδοσης κεφαλαίων του 8% το 2022. Εξάλλου, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην επαναγορά μετοχών, αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ, και στην καταβολή προτεινόμενου μερίσματος 0,20 ευρώ ανά μετοχή, για πρώτη φορά από το 2019.

Στη Γερμανία, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfK διαμορφώθηκε στις -6,7 μονάδες για τον Φεβρουάριο, από το αναθεωρημένο μέγεθος των -6,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση στις -7,8 μονάδες.

Ασία

Στην Ασία, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε πτώση 3,1%, ενώ ο Topix υποχώρησε 2,3%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έχασε 3,5% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 2,42%. Αρνητικά πρόσημα και στην Κίνα, όπου ο Shanghai Composite έκλεισε στο -1,78% και ο SZSE Component στο -2,77%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider