Νέα υποχώρηση του πετρελαίου - Από τα 100 δολάρια στα 91.59 δολάρια μέσα σε 1 μέρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα υποχώρηση του πετρελαίου - Από τα 100 δολάρια στα 91.59 δολάρια μέσα σε 1 μέρα
Κλείνοντας μια εβδομάδα με υψηλή μεταβλητότητα λόγω της κρίσης με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, κλείνοντας μια εβδομάδα με υψηλή μεταβλητότητα λόγω της κρίσης με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η πτώση του «μαύρου χρυσού» έρχεται καθώς οι ανησυχίες για τις εκατέρωθεν κυρώσεις μεταξύ των χωρών της Δύσης και της Ρωσίας συνεχίζονται, αλλά χωρίς να φαίνεται να επηρεάζουν σημαντικά τον ενεργειακό κλάδο, με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής. Γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση για το πετρέλαιο, τουλάχιστον από τα -ήδη υψηλά- επίπεδα που βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Είναι χαρακτηριστικό πως από χθες το πρωί και από την έναρξης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία οι τιμές του πετρελαίου βρέθηκαν να υποχωρούν προς τα επίπεδα των 90 δολαρίων, όταν το πρωί της Πέμπτης κυμαίνονταν άνω των 100 δολαρίων.

Όπως ανέφερε ο Έντουαρντ Μόγια, αναλυτής του OANDA στο MarketWatch, «οι επενδυτές ενέργειας καταλαβαίνουν πως πιθανά ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα επιφέρει διακοπές παροχής του ρωσικού αργού στην Ευρώπη».

Έτσι, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Απριλίου, έπεσαν 1,3% ή 1,22 δολάρια στα 91.59 δολάρια ανά βαρέλι. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ανέβηκαν 1,5%.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Μαΐου, υποχώρησαν 0,80% ή 76 σεντ στα 94,65 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παραμένει πάνω από τα 90 δολάρια το πετρέλαιο - «Γκάζι» στις ευρωπαϊκές αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider