Wall Street: Διευρύνονται οι απώλειες στη «σκιά» της εισβολής στην Ουκρανία - Χάνει 600 μονάδες ο Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Διευρύνονται οι απώλειες στη «σκιά» της εισβολής στην Ουκρανία - Χάνει 600 μονάδες ο Dow
Απώλειες άνω του 1% για τους αμερικανικούς δείκτες.

Τελευταία ενημέρωση 21.31

Αρνητικά πρόσημα καταγράφονται την Τρίτη στην αμερικανική αγορά, με την επενδυτική κοινότητα να παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, την στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τα πλήγματά τους με στόχο την κατάληψη του Κιέβου, ενώ η «εκτόξευση» του πετρελαίου πάνω από το φράγμα των 100 δολαρίων/βαρέλι δημιουργεί επιπλέον προβληματισμό στις διεθνείς αγορές.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones -μετά τις χθεσινές ήπιες απώλειες στην «σκιά» των νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας- υποχωρεί κατά 605 μονάδες ή 1,79% και διαμορφώνεται στις 33.286 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος χάνει 1,44%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq -ο οποίος έκλεισε σε θετικό έδαφος την Δευτέρα- καταγράφει απώλειες 1,32% στις 13.570 μονάδες. Τέλος, ο δείκτης VIX -που μετρά την μεταβλητότητα της αγοράς- παραμένει σταθερά πάνω από τις 30 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 13,5% στις 34,2 μονάδες.

Στο ταμπλό, ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι τίτλοι των τραπεζικών κολοσσών, με την Citigroup να υποχωρεί κατά 1,8%, ενώ πτώση 1,9% καταγράφει και ο τίτλος της Bank Of America.

Στον αντίποδα, «άλμα» άνω του 12% καταγράφει η μετοχή της Target, καθώς o αμερικανικός κολοσσός του λιανεμπορίου ανακοίνωσε πως οι επιδόσεις του κατά το δ' τρίμηνο του 2021 υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σημειώνεται πως η Wall Street έκλεισε τον Φεβρουάριο με απώλειες, καθώς τον προηγούμενο μήνα ο Dow Jones έχασε 3,5%, ενώ S&P 500 και Nasdaq υποχώρησαν κατά 3,1% και 3,4% αντίστοιχα.

Πάνω από τα 100 δολάρια το αργό

Την ίδια στιγμή, ισχυρά κέρδη -που το φέρνουν πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι- καταγράφει το πετρέλαιο, καθώς οι ανησυχίες για διακοπή του εφοδιασμού μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι σχετικές κυρώσεις αντιστάθμισαν τις συνομιλίες για συντονισμένη απελευθέρωση παγκόσμιων αποθεμάτων αργού.

Το αμερικανικό αργό WTI ενισχύεται 7,4% στα 102,84 δολάρια και το Brent στα 104,61 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 6,78%.

Οι χώρες μέλη της ΙΕΑ συμφώνησαν να αποδεσμεύσουν 60 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου για να μειώσουν την τιμή του «μαύρου χρυσού» στον απόηχο του «ράλι» που πυροδότησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider