Μικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές
Η επιφυλακτικότητα που προκαλεί η ουκρανική κρίση και οι συνακόλουθες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας εξακολουθούν να είναι κυρίαρχες στις διεθνείς αγορές.

Μικτά πρόσημα καταγράφηκαν την Τρίτη στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η επιφυλακτικότητα που προκαλεί η ουκρανική κρίση και οι συνακόλουθες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας εξακολουθούν να είναι κυρίαρχες στις διεθνείς αγορές.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε στις 415,01 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,51%, με τον κλάδο των ΜΜΕ να υποχωρεί κατά 3,6%, ενώ ο τραπεζικός τομέας έβγαλε αντιστάσεις, καταγράφοντας κέρδη 2%. Ο δείκτης Eurostoxx 50 έκλεισε στις 3.505,99 μονάδες, με απώλειες 0,18%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX διαμορφώθηκε στις 12.831 μονάδες, χωρίς κάποια ουσιαστική μεταβολή σε σχέση με τη συνεδρίαση της Δευτέρας, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε κατά 0,32% στις 5.962 μονάδες, παρά τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη που έφτασαν πάνω από το 1%.

Στο Λονδίνο, ο βρετανικός FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6.964 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,07%, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε στις 22.336 μονάδες, με κέρδη 0,79%. Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε στις 7.783 μονάδες, με ισχυρά κέρδη 1,82%.

Στο ταμπλό, σημαντική άνοδο άνω του 8% σημείωσε ο τίτλος της IWG μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ενοικίασης γραφείων για περιορισμό των ζημιών κατά το προηγούμενο έτος, ενώ στον αντίποδα απώλειες 3% σημείωσε η βρετανική αλυσίδα αρτοποιίων Greggs, καθώς αναμένει να πληγεί σημαντικό πλήγμα στην κερδοφορία της εντός του 2022, μετά την κατακόρυφη αύξηση της τιμής των πρώτων υλών για την παρασκευή ψωμιού.

Εμπορεύματα

Νέα ώθηση στις τιμές του αργού έδωσαν οι ανακοινώσεις των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Βρετανίας αναφορικά με την απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία, που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό αργό WTΙ παραδόσεως Απριλίου «σκαρφάλωσε» πάνω από τα 128 δολάρια/βαρέλι μετά τις ανακοινώσεις δια στόματος Τζο Μπαίντεν, καταγράφοντας κέρδη άνω του 7,4%, διευρύνοντας σημαντικά τα κέρδη του, καθώς νωρίτερα ενισχυόταν κατά περίπου 5%.

Αντίστοιχη εικόνα και για το ευρωπαϊκό Brent, το οποίο το απόγευμα της Τρίτης (7 ώρα Ελλάδος) βρίσκεται στα 132,81 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 7,74%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider