Πετρέλαιο: Δείγματα αποκλιμάκωσης στις τιμές λόγω ΟΠΕΚ+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Δείγματα αποκλιμάκωσης στις τιμές λόγω ΟΠΕΚ+
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 111,03 δολάρια και το Brent στα 114,80 δολάρια.

Δείγματα μικρής αποκλιμάκωσης δείχνουν οι τιμές του πετρελαίου καθώς απομακρύνονται από τα 130 δολάρια και κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα εν μέσω ενδείξεων ότι μεγάλα πετρελαιοπαραγωγά κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ+ θα μπορούσαν να αυξήσουν την παραγωγή.

Το Reuters ανέφερε ότι το Ιράκ είπε ότι θα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγή εάν το ζητήσει ο ΟΠΕΚ+ ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσαν επίσης ότι θα υποστήριζαν την αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+.

Την Πέμπτη το πρωί (10:02 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 111,03 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 2,14% και το Brent στα 114,80 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 3,29%.

Η τιμή των 130 δολαρίων αντιπροσώπευε τη νοοτροπία απόλυτης πολιορκίας στην αγορά πετρελαίου, όπου θα χανόταν δυνητικά όλη η ρωσική παραγωγή, ο ΟΠΕΚ θα εξακολουθούσε να προχωρά σε μικρές συγκριτικά αυξήσεις της παραγωγής και η κατάσταση στην Ουκρανία θα χειροτέρευε. «Τώρα, φαίνεται να τα έχουμε αντιστρέψει όλα αυτά, τουλάχιστον σε ένα βαθμό», αναφέρει ο John Kilduff από το Again μιλώντας στο CNBC.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας απελευθέρωσε 60 εκατομμύρια βαρέλια αποθεμάτων πετρελαίου για να αντισταθμίσει τις διακοπές του εφοδιασμού μετά τη ρωσική εισβολή και ο οργανισμός χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «μια αρχική απάντηση» και είπε ότι θα μπορούσαν να απελευθερωθούν περισσότερα αν χρειαστεί.

Ωστόσο, οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτοξευθεί αυτόν τον μήνα με το αργό πετρέλαιο WTI να αυξάνεται περίπου κατά 15% καθώς η Ρωσία, ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού στον κόσμο, εισέβαλε στην Ουκρανία.

Ο κόσμος εργάζεται από κοινού για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου και αυτό έχει τοποθετήσει βραχυπρόθεσμα στα ύψη την τιμή του αργού, δήλωσε ο Ed Moya, αναλυτής αγοράς στην Oanda.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε τους δικούς του περιορισμούς στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, λέγοντας ότι θα καταργήσει σταδιακά τις εισαγωγές μέχρι το τέλος του έτους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε επίσης ένα σχέδιο για τον απογαλακτισμό της από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

G7: Οι υπουργοί Ενέργειας θα συζητήσουν περαιτέρω ενέργειες για το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Οι ΗΠΑ διαψεύδουν τα «ψέματα» της Ρωσίας περί όπλων μαζικής καταστροφής

ΟΠΕΚ: Δεν υπάρχει άμεση λύση για τις αυξημένες τιμές πετρελαίου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider