Wall Street: Νέο ράλι ανακούφισης μετά την Fed - Κέρδη 400 μονάδων ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέο ράλι ανακούφισης μετά την Fed - Κέρδη 400 μονάδων ο Dow Jones
Με κεκτημένη ταχύτητα μετά την Fed η αγορά - Κέρδη άνω του 1% για S&P 500, Nasdaq.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Πέμπτης οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς η απόφαση της Fed να προχωρήσει στην πρώτη αύξηση των βασικών της επιτοκίων για το 2022 ενίσχυσε την αισιοδοξία στους επενδυτικούς κύκλους, οι οποίοι εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αναμένοντας μία ενδεχόμενη ευτυχή κατάληξη των συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για τερματισμό των εχθροπραξιών.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 417 μονάδων ή 1,23% και έκλεισε στις 34.480 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 4.411 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,23%.

Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος κατέγραψε άνοδο 1,33% και διαμορφώθηκε στις 13.614 μονάδες, ενώ ενδεικτικό στοιχείο της ανακούφισης των επενδυτών είναι η νέα αποκλιμάκωση του δείκτη VIX- ο οποίος μετρά την μεταβλητότητα στην αγορά-, ο οποίος έκλεισε με πτώση 4,2% στις 25,55 μονάδες.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη σημείωσαν οι τίτλοι των πετρελαϊκών κολοσσών, απόρροια του «άλματος» 8% των τιμών του αργού, με την Devon Energy να ενισχύεται κατά 9,6%, ενώ η Diamondback κατέγραψε άνοδο 6,5%.

Κέρδη 3,5% και για την μετοχή της American Express, ενώ σε θετικό έδαφος έκλεισαν και οι τίτλοι στον κλάδο της υγείας, με Cardinal Health να κερδίζει 6,3%, ενώ η Eli Lilly ενισχύθηκε κατά 3,2%.

Μάκρο

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ κατά την περασμένη εβδομάδα διαμορφώθηκαν σε 214.000 έναντι 227.000 προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 220.000 αιτήσεις.

Εξάλλου, οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 6,8% τον Φεβρουάριο έναντι συρρίκνωσης 4,1% τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση κατά 3,8%.

Οι άδειες κατασκευής κατοικιών υποχώρησαν 1,9% έναντι αύξησης 0,7% τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια συρρίκνωση κατά 2,4%.

Τέλος, ο δείκτης που μετράει τη μεταποιητική δραστηριότητα στην κρίσιμη -οικονομικά- περιοχή της Φιλαδέλφεια (Phily Fed) για τον Μάρτιο ανήλθε στις 27,4 μονάδες από 16 μονάδες τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 14,5 μονάδες.

Μικρή άνοδο κατέγραψε για τον Φεβρουάριο η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed).

Σε μηνιαίο επίπεδο, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 0,5% έναντι ανόδου 1,4% τον Ιανουάριο, με την αύξηση να κυμαίνεται εντός των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρή άνοδος στη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο

ΗΠΑ: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές ελέω πληθωρισμού και Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider