Χρηματιστήριο: Κίνηση πάνω από τις 930 με ώθηση από Alpha - Mytilineos

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Κίνηση πάνω από τις 930 με ώθηση από Alpha - Mytilineos
Ισχυρά κέρδη σε τράπεζες και Mytilineos. Υψηλά πακέτα με τον τζίρο να ξεπερνά τα 134 εκατ. ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση 14:15

Μία συνεδρίαση μακριά από τη νέα διακοπή λόγω των αργιών του Πάσχα (Παρασκευή και Δευτέρα) βρίσκεται το Χρηματιστήριο, βρίσκοντας καύσιμα να πατήσει και να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 930 μονάδες.

Το νούμερο ένα play που έλαβε μεγαλύτερη ένταση ήδη από χθες ήταν γύρω από το rebalancing σε MSCI και το ποιες θα περάσουν το κατώφλι του δείκτη.

Η Société Générale διατηρεί «μικρό καλάθι» για την ένταξη ελληνικών μετοχών στους δείκτες MSCI κατά την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών της, εξετάζοντας την πιθανή προσθήκη της Εθνικής Τράπεζας και την εκ νέου διαγραφή της Jumbo, χωρίς να κάνει κάποια αναφορά στη Mytilineos (αν και εξέταζε το ενδεχόμενο ένταξης λίγο πριν την τριμηναία αναθεώρηση τον Φεβρουάριο, που αφορούσε κυρίως αλλαγές σε σταθμίσεις).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γαλλικού οίκου, με τη διαγραφή της Jumbo οι εκροές αναμένεται να φτάσουν στα 81,01 εκατ. δολάρια, ενώ οι εισροές για την Εθνική Τράπεζα αναμένεται να διαμορφωθούν στα 101,99 εκατ. δολάρια. Συνεπώς οι συνολικές καθαρές εισροές αναμένεται να φτάσουν τα 20,98 εκατ. ευρώ, από τα passive funds που ακολουθούν τους δείκτες.

Για την Jumbo και την Εθνική Τράπεζα αναφέρει ως λόγο μεταβολών την κεφαλαιοποίηση (size), με χαμηλές πιθανότητες (low) για την περίπτωση της Jumbo.

Από την άλλη, η αγορά έδειξε να κινείται αρκετά επιθετικά στον τίτλο της Mytilineos και της Εθνικής Τράπεζας με την πρώτη μάλιστα να ξεπερνά σε όγκο συναλλαγών τα 1,62 εκατ. τεμάχια, σημειώνοντας ράλι 5,9%! Στη σημερινή συνεδρίαση πέρασε πακέτο συνολικής αξίας 76,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε 4,5 εκατ. μετοχές της Μυτιληναίος στην τιμή των 17 ευρώ με την τιμή στο ταμπλό στα 17,66 ευρώ πλέον. Η μετοχή ενισχύεται σήμερα πατώντας στα 18,05 ευρώ.

Από την άλλη, ο κλάδος της ενέργειας και των ΑΠΕ συνεχίζει να πρωταγωνιστεί καθώς και η Τέρνα Ενεργειακή σημείωσε νέα άνοδο 5,46% συμπαρασύροντας και τον τίτλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,93% στις 935,03 μονάδες με τον FTSE 25 να ενισχύεται κατά 1,53% στις 2.277,52 μονάδες και τον τραπεζικό να υπεραποδίδει με κέρδη 3,46% στις 668,20 μονάδες.

Με το πακέτο της Μυτιληναίος, ο τζίρο εκτοξεύθηκε στα 133,5 εκατ. ευρώ.

Στις τράπεζες επίσης μπαίνουν αγοραστές με την Eurobank στο 2,4% και τα 1,0465 ευρώ, την ΕΤΕ να υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,39% στα 3,835 ευρώ φτάνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά και την Alpha Bank να σημειώνει ράλι 6% στα 1,1395 ευρώ. Θετικός βηματισμός και για την Πειραιώς στο 2,61% και τα 1,375 ευρώ.

Από τα υπόλοιπα blue chips η ElvalHalcor σημειώνει ράλι 4,01%, η Viohalco κατά 2% και ηπιότερα κινούνται ΟΠΑΠ (1,27%), Τέρνα (0,79%), ΔΕΗ (0,43%), ΜΟΗ (0,76%) και Coca Cola (1,37%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Edison για Mytilineos: Σημαντική αύξηση τιμής στόχου - Γιατί βλέπει ανοδική πορεία της μετοχής

Moody's Analytics: Υψηλότερος πληθωρισμός, «επιθετικότερη» Fed - Τα δύο πρόσωπα «κλειδιά»

gazzetta
gazzetta reader insider insider