Απώλειες άνω του 4% για το πετρέλαιο σε επίπεδο εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες άνω του 4% για το πετρέλαιο σε επίπεδο εβδομάδας
Σε επίπεδο εβδομάδας οι απώλειες ξεπέρασαν το 4% ενώ στο αργό έφτασαν στο 4,6%.

Ισχυρές απώλειες κατέγραψε και το πετρέλαιο πέρα από τις αγορές μετοχών, καθώς οι επενδυτές αναζητούν βηματισμό σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

Αυτό οφείλεται στην προοπτική μιας ασθενέστερης παγκόσμιας ανάπτυξης, των υψηλότερων επιτοκίων και του αυστηρού lockdown στην Κίνα που πλήττει τη ζήτηση, ακόμη και υπό το πρίσμα πως η ΕΕ εξέταζε την απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου που θα περιόριζε περαιτέρω την προσφορά.

Έτσι, το αργό τύπου Brent υποχώρησε κατά 1,95 δολάρια , ή 1,81%, στα 106,03 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό WTI σημείωσε πτώση 1,76 δολαρίων, ή 1,71%, στα 102 δολάρια.

Σε επίπεδο εβδομάδας οι απώλειες ξεπέρασαν το 4% ενώ στο αργό έφτασαν στο 4,6%.

«Σε αυτό το στάδιο, οι φόβοι για την ανάπτυξη της Κίνας και η υπερβολική σύσφιξη από τη Fed, που περιορίζει την ανάπτυξη των ΗΠΑ, φαίνεται να εξισορροπούν τις ανησυχίες ότι η Ευρώπη θα διευρύνει σύντομα τις κυρώσεις στις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας», δήλωσε ο Jeffrey Halley, αναλυτής στη OANDA.

Οι προοπτικές για τη ζήτηση στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, συνεχίζουν να επιβαρύνουν την επενδυτική ψυχολογία. Η Σαγκάη ανακοίνωσε έναν νέο γύρο μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των καθημερινών τεστ για τον κορονοϊό από την Παρασκευή, στα ήδη αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

Να σημειωθεί πως το Brent έφτασε τα 139 δολάρια το βαρέλι τον περασμένο μήνα, το υψηλότερο επίπεδο από το 2008, αλλά και οι δύο δείκτες αναφοράς του «μαύρου χρυσού» οδεύουν προς εβδομαδιαία πτώση άνω του 3% αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider