Χαμηλότερα από τα 100 δολάρια πέρασε το αμερικανικό αργό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαμηλότερα από τα 100 δολάρια πέρασε το αμερικανικό αργό
Σε επίπεδα χαμηλότερα από τα 100 δολάρια το βαρέλι έκλεισε το αμερικανικό αργό την Τρίτη.

Σε επίπεδα χαμηλότερα από τα 100 δολάρια το βαρέλι έκλεισε το αμερικανικό αργό την Τρίτη, για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν δύο εβδομάδων εν μέσω ανησυχιών για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές και τα lockdown στην Κίνα για την πανδημία του κορονοϊού, παράλληλα με το σταθερά ισχυρό δολάριο.

Συγκεκριμένα, το αργό WTI παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε 3,33 δολάρια ή 3,2%, κλείνοντας στα 99,76 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, για πρώτη φορά από τις 27 Απριλίου. Επίσης, το αργό τύπου Brent παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε 3,48 δολάρια ή 3,3%, για να διαμορφωθεί στα 102,46 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Η αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσει γρήγορα σε ένα σχέδιο για την εφαρμογή ενός εμπάργκο των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου έχει επίσης επιβαρύνει την αγορά, δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της ING, σε σημείωμά του.

«Φαίνεται ότι το τελευταίο πακέτο κυρώσεων θα πρέπει να αποδυναμωθεί προκειμένου να εγκριθεί από όλα τα μέλη. Ήδη, υπάρχουν αναφορές ότι η ΕΕ έχει απορρίψει μέρος της πρότασης που θα απαγόρευε στα δεξαμενόπλοια που ανήκουν στην ΕΕ να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο σε προορισμούς εκτός ΕΕ», έγραψε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider