Wall Street: Ανεπαρκής η αντίδραση στο αρνητικό κλίμα - Ξανά στο «κόκκινο» Dow και S&P, «διασώθηκε» οριακά ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ανεπαρκής η αντίδραση στο αρνητικό κλίμα - Ξανά στο «κόκκινο» Dow και S&P, «διασώθηκε» οριακά ο Nasdaq
Το αμερικανικό χρηματιστήριο «έκλεισε» και πάλι με απώλειες, κάτω από το βάρος των πληθωριστικών στοιχείων και της διάχυτης ανησυχίας στην αγορά. 

Δεν κατάφεραν να επιβληθούν οι αγοραστές στην Wall Street με την βραχύβια προσπάθεια τους να γυρίσουν στο «πράσινο» τους δείκτες, και μετά από μια συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις την Πέμπτη, το αμερικανικό χρηματιστήριο «έκλεισε» και πάλι με απώλειες, κάτω από το βάρος των πληθωριστικών στοιχείων και της διάχυτης ανησυχίας στην αγορά, με μόνο τον Nasdaq να «διασώζεται» οριακά και στο photo-finish, αν και ο Dow Jones κατάφερε να περιορίσει την ευρεία ενδοσυνεδριακή πτώση, αφού βρέθηκε να χάνει έως και 500 μονάδες.

Έτσι, ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 0,32%, στις 31.731 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,05% στις 3.933 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε οριακή άνοδο 0,06% στις 11.370 μονάδες.

Σε υψηλά επίπεδο παρέμειναν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο, επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα των πληθωριστικών πιέσεων που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 11% έναντι 11,2% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 10,7%. Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,,5% από 1,4% τον Μάρτιο και εντός των προβλέψεων των αναλυτών. Ο δομικός πληθωρισμός, εκτός των τιμών ενέργειας και τροφίμων, σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 8,8% από 9,2% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μέτρηση στο 8,9%. Ο μηνιαίος δομικός πληθωρισμός έφτασε το 0,4% από 1% τον Μάρτιο και έναντι εκτίμησης των αναλυτών για μέτρηση στο 0,6%. Υπενθυμίζεται πως τα στοιχεία έρχονται μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν χθες, δείχνοντας τον πληθωρισμό στο 8,3% για τον Απρίλιο.

Όσον αφορά την αγορά εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 203.000 την περασμένη εβδομάδα από 202.000 αιτήσεις προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 193.000 αιτήσεις. Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ έφτασαν στα 1,34 εκατ. έναντι 1,38 εκατ. προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,37 εκατ. αιτήσεις.

Επιχειρηματικά νέα

Σημαντική υποχώρηση καταγράφει η αξίας κεφαλαιοποίησης της Twitter στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν αναμονή των εξελίξεων για την πρόταση εξαγοράς του τεχνολογικού ομίλου που έχει καταθέσει ο Έλον Μασκ. Σύμφωνα με το CNBC, η μετοχή της Twitter έχει χάσει περίπου το 12% της αξίας της από το ιστορικό υψηλό που βρέθηκε στο τέλος Απριλίου, όταν κατατέθηκε η πρόταση εξαγοράς από τον Μασκ. H μετοχή την Πέμπτη έκλεισε στα 2,19% χαμηλότερα.

Στο μεταξύ, η Disney μετά το καμπανάκι της Τετάρτης ανακοίνωσε υψηλότερη από την αναμενόμενη αύξηση των συνδρομητών στις υπηρεσίες streaming, αλλά προειδοποίησε ότι εξακολουθεί να βλέπει τον αντίκτυπο του κορονοϊού στα θεματικά της πάρκα στην Ασία. Οι συνολικές συνδρομές της Disney + αυξήθηκαν στα 137,7 εκατομμύρια κατά το οικονομικό β’ τρίμηνο, υψηλότερα από τα 135 εκατομμύρια που είχαν προβλέψει οι αναλυτές, σύμφωνα με το StreetAccount. Η Disney ανακοίνωσε προσαρμοσμένα 1,08 δολάρια κέρδη ανά μετοχή και στα έσοδα 19,25 δισ. δολάρια.
H μετοχή της έχασε 0,86% την Πέμπτη.

Eμπορεύματα

Σημαντική πτώση κατέγραψαν τα συμβόλαια του χρυσού για την Πέμπτη, με την αγορά των πολύτιμων μετάλλων να επηρεάζεται αρνητικά από τον κλίμα στις διεθνείς αγορές που αναμένει επιθετική αύξηση των επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες. Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Ιουνίου, υποχώρησαν 1,6% ή 29,10 δολάρια στα 1.824,60 δολάρια ανά ουγγιά. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερησία πτώση του χρυσού από τις 2 Μαΐου. Το ασήμι παράδοσης Ιουλίου, έχασε 3,7%, κλείνοντας στα 20,773 δολάρια η ουγγιά.

Μικρά κέρδη κατέγραψαν για την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, σε μια συνεδρίαση με μεγάλες διακυμάνσεις για τον «μαύρο χρυσό» με την προσοχή να βρίσκεται στραμμένη στον ενεργειακό «πόλεμο» μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Δύσης. Έτσι, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιουνίου, ενισχύθηκαν 0,4% ή 42 σεντ στα 106,13 δολάρια ανά βαρέλι. Ενδοσυνεδριακά, έφτασαν να υποχωρούν λίγο πάνω από τα 103 δολάρια ανά βαρέλι. Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Ιουλίου, κέρδισαν 0,22% ή 24 σεντ στα 107,76 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Στο 11% ο δείκτης τιμών παραγωγού τον Απρίλιο

Η αξία της Twitter έπεσε 9 δισ. δολάρια πιο κάτω από τα 44 δισ. που δίνει ο Μασκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider