Στα «πράσινα» η Wall Street παρά την έντονη μεταβλητότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα «πράσινα» η Wall Street παρά την έντονη μεταβλητότητα
«Βγάζει» άμυνες η αμερικανική αγορά παρά τις ισχυρές απώλειες των κολοσσών του λιανεμπορίου.

Τελευταία ενημέρωση 22.33

Διαδοχικές αλλαγές προσήμων καταγράφονται την Τρίτη στη συνεδρίαση της Wall Street, καθώς οι ισχυρές απώλειες που καταγράφουν οι κολοσσοί του λιανεμπορίου προκαλούν κλυδωνισμούς στο σύνολο της αγοράς, ενώ την ίδια στιγμή οι ανησυχίες για τις επιδόσεις των εισηγμένων στο τρέχον τρίμηνο εξακολουθούν να αποτυπώνονται στο ταμπλό της συνεδρίασης.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 251 μονάδες ή 0,76% και διαμορφώνεται στις 33.167 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, κερδίζει 0,89% και βρίσκεται στα επίπεδα των 4.158 μονάδων.

Παρόμοια εικόνα, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος καταγράφει κέρδη 0,87% και διαμορφώνεται στις 12.165 μονάδες.

Στο ταμπλό, πτώση άνω του 2% σημειώνει η μετοχή της Target στον απόηχο της υποβάθμισης εκ μέρους της εταιρείας των προβλέψεων για τα κέρδη του β' τριμήνου, ενώ απώλειες 2% καταγράφει και η μετοχή της ανταγωνίστριας Walmart.

Πτώση της τάξης του 3% σημειώνει και ο τίτλος της Amazon, ενώ στον αντίποδα ισχυρά κέρδη άνω του 9% καταγράφει η μετοχή της Kohl's μετά την ανακοίνωση πως η εταιρεία ενδέχεται να εξαγοραστεί από τον όμιλο Franchise Group έναντι 8 δισ. δολαρίων.

Μάκρο

Συρρίκνωση κατέγραψε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Ειδικότερα, το έλλειμμα ανήλθε σε 87,1 δισ. δολάρια έναντι 107,7 δισ. δολαρίων τον Μάρτιο, όταν είχε διαμορφωθεί στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στα 89,5 δισ. δολάρια.

Οι εξαγωγές προϊόντων από τις ΗΠΑ ενισχύθηκαν σε μηνιαίο επίπεδο 3,5%, φτάνοντας τα 252,6 δισ. δολάρια. Οι εισαγωγές προϊόντων στις ΗΠΑ υποχώρησαν 3,4% στα 339,7 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Target: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις για κέρδη, εν μέσω μετακύλισης του κόστους στους καταναλωτές

Κάτω από τα 30.000 δολάρια το bitcoin - Απώλειες άνω του 1 τρισ. δολαρίων για την αγορά των crypto σε λίγους μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider