«Έβγαλε άμυνες» η Wall Street παρά τις πιέσεις στο λιανεμπόριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έβγαλε άμυνες» η Wall Street παρά τις πιέσεις στο λιανεμπόριο
Κέρδη 250 μονάδων για τον Dow Jones, στο +1% οι S&P 500 και Nasdaq.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς μετά τις αρχικές απώλειες και τις διαδοχικές εναλλαγές προσήμων, η αισιοδοξία επανήλθε στους επενδυτικούς κύκλους, οι οποίοι άφησαν πίσω τους κλυδωνισμούς που έφερε στο προσκήνιο η υποβάθμιση των προβλέψεων της Target για τα κέρδη του β' τριμήνου.

Παράλληλα, περαιτέρω ώθηση έδωσε και η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων κάτω από τα επίπεδα του 3%.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε τη συνεδρίαση με κέρδη 264 μονάδων ή 0,8% και διαμορφώθηκε στις 33.180 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,95%, κλείνοντας στις 4.160 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 12.175 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,94%.

Στο ταμπλό, ισχυρή πτώση σχεδόν 3% σημείωσε η μετοχή της Target, καθώς ο κολοσσός του λιανεμπορίου εκτιμά πλέον πως τα λειτουργικά κέρδη στο β' τρίμηνο θα περιοριστούν στο 2% έναντι 5,3% στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, ενώ σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε και ο τίτλος της Walmart, που σημείωσε απώλειες 2,2%.

Στον αντίποδα, με σημαντικά κέρδη έκλεισαν την Τρίτη οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών, συνέπεια της νέας ανόδου στις τιμές του αργού, με την Exxon να ενισχύεται κατά 3%, ενώ άνοδο 2,7% και 1,6% αντίστοιχα σημείωσαν οι μετοχές των Phillips 66 και Chevron.

Άνοδος 1% και για τον τίτλο της Apple που οδήγησε τα κέρδη στον τεχνολογικό τομέα, ενώ η διαφαινόμενη εξαγορά της Kohl’s από την Franchise Group έφερε κέρδη άνω του 9% για την μετοχή της πρώτης. Τέλος, «άλμα» σχεδόν 6% σημείωσε η μετοχή της J.M. Smucker μετά τις ανακοινώσεις των επιδόσεων της εταιρείας τροφίμων για το β' τρίμηνο του έτους.

Μάκρο

Συρρίκνωση κατέγραψε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Ειδικότερα, το έλλειμμα ανήλθε σε 87,1 δισ. δολάρια έναντι 107,7 δισ. δολαρίων τον Μάρτιο, όταν είχε διαμορφωθεί στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στα 89,5 δισ. δολάρια.

Οι εξαγωγές προϊόντων από τις ΗΠΑ ενισχύθηκαν σε μηνιαίο επίπεδο 3,5%, φτάνοντας τα 252,6 δισ. δολάρια. Οι εισαγωγές προϊόντων στις ΗΠΑ υποχώρησαν 3,4% στα 339,7 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ήπια κέρδη για τον χρυσό μετά την πτώση του δολαρίου

Πετρέλαιο: Ξανά πάνω από τα 120 δολάρια το Brent - Κέρδη 1% για το WTI

Απώλειες στις ευρωαγορές με τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό στο επίκεντρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider