Αρνητικό πρόσημο αλλά και «μάζεμα» απωλειών στο Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικό πρόσημο αλλά και «μάζεμα» απωλειών στο Χρηματιστήριο
Κοντά στα ενδοσυνεδριακά υψηλά έκλεισε την Πέμπτη η ελληνική αγορά, με πιέσεις από τις διεθνείς ανησυχίες για ύφεση.

Με πτώση αλλά και αποφεύγοντας τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την ελληνική αγορά να ακολουθεί το αρνητικό κλίμα από τα ευρωπαϊκά ταμπλό.

Ωστόσο, το ΧΑ κατάφερα να «ελέγχξει» την πτώση εν αντιθέσει με τις ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω της αυξανόμενης ανησυχίας για ύφεση στην αμερικανική και την ευρωπαϊκή οικονομία, γεγονός που καταγράφεται πέρα από τις μετοχές και στη μεταβλητότητα που υπάρχει στα κρατικά ομόλογα των χωρών της Ευρωζώνης.

Η άνοδος στα επιτόκια των ομολόγων αποδίδεται στην αντίδραση των επενδυτών στις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες, σε μια περίοδο που οι αγορές προσαρμόζονται στην αύξηση του κόστους δανεισμού που έρχεται για τη μείωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Η εικόνα στην αγορά

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε 0,50% στις 836,48 μονάδες κα ο τζίρος των συναλλαγών κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, στα 47 εκατ. ευρώ. Ο ΓΔ έγραψε ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 837,80 μονάδες και χαμηλό στις 829,77, κάτω από τα επίπεδα των 830 μονάδων.

Ο Large Cap έχασε 0,60% στις 2.015 μονάδες, ο Mid Cap ενισχύθηκε οριακά 0,01% στις 1.323 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών υποχώρησε 0,82% στις 539,16 μονάδες.

Από την κίνηση των μετοχών, η Εθνική Τράπεζα έχασε 2,57%, η ΔΕΗ 2,52% και η MIG 1,18%.

Αντίθετα κέρδη 13% σημείωσε η Intralot, μετά από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της και άνοδο 0,11% η Alpha Bank.

Η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχασε 0,83%, στον απόηχο των δηλώσεων που έκανε ο επικεφαλής της εταιρείας, Γιώργος Περιστέρης, στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Το «γύρισε» σε απώλειες από τις ανησυχίες για ύφεση στις ΗΠΑ

Fed: Πάνω από το 50% οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ τους επόμενους 12 μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider