Wall Street: Απώλειες με μεγάλο «βαρίδι» την τεχνολογία - «Βούλιαξε» 11% η Twitter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Απώλειες με μεγάλο «βαρίδι» την τεχνολογία - «Βούλιαξε» 11% η Twitter
Δεν αποτέλεσε εξαίρεση η Wall Street την Δευτέρα και όπως και άλλες διεθνείς αγορές έκλεισε σε αρνητικό έδαφος με τις σημαντικότερες απώλειες να καταγράφονται στην τεχνολογία.

Δεν αποτέλεσε εξαίρεση η Wall Street την Δευτέρα και όπως και άλλες διεθνείς αγορές έκλεισε σε αρνητικό έδαφος με τις σημαντικότερες απώλειες να καταγράφονται στην τεχνολογία, καθώς η αποτυχία ολοκλήρωσης του deal για την εξαγορά της Twitter από τον Έλον Μασκ ρίχνει την σκιά της στο ταμπλό της συνεδρίασης.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης Nasdaq των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 262 μονάδες ή 2,26% στις 11.372 μονάδες, με σημαντικότερο βαρίδι την μετοχή της Twitter, η οποία έχασε άνω του 11%, στον απόηχο των αποτυχημένων διαπραγματεύσεων για την απόκτηση του κολοσσού των social media από τον δισεκατομμυριούχο συνιδρυτή της Tesla.

Την ίδια στιγμή, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 164 μονάδες ή 0,52% και διαμορφώθηκε στις 31.173 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 σημείωσε απώλειες 1,17% κλείνοντας στα επίπεδα των 3.853 μονάδων.

Στο προσκήνιο εταιρικά αποτελέσματα και πληθωρισμός

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος μπαίνουν εντός της εβδομάδας και οι επιδόσεις των εισηγμένων κατά το β' τρίμηνο του έτους, όπου αναμένεται να αποτυπωθούν οι επιπτώσεις της εκτόξευσης του πληθωρισμού στις εισηγμένες της Wall Street, ενώ με αγωνία αναμένονται και τα νέα επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη που θα δημοσιοποιηθούν την προσεχή Τετάρτη 13/7.

Μεταξύ άλλων μέχρι την Παρασκευή οι PepsiCo, Delta Air Lines, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Wells Fargo και Citigroup θα έχουν ανακοινώσει τις επιδόσεις τους για το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου

Υπενθυμίζεται πως κατά την προηγούμενη εβδομάδα, και οι τρεις κυριότεροι δείκτης της αγοράς έκλεισαν με θετικό πρόσημο, λαμβάνοντας ώθηση τόσο από τα στοιχεία για την πορεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ όσο και από τις επιδόσεις των τεχνολογικών κολοσσών, που οδήγησαν τον Nasdaq σε ένα πενθήμερο ράλι ανακούφισης.

Εμπορεύματα

Αντίστροφη πορεία σημείωσαν την Δευτέρα οι τιμές του αμερικανικού αργού και του brent σε ένα κλίμα αβεβαιότητας κάτω από το βάρος της προσδοκίας για μείωση της ζήτησης, λόγω του πληθωρισμού αλλά και των lockdown στην Κίνα. Tο αμερικανικό αργό παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε 70 σεντς, ή 0,7%, για να διαμορφωθεί στα 104,09 δολάρια το βαρέλι, ενώ το brent παράδοσης Σεπτεμβρίου εγκατέλειψε πρώιμες απώλειες για να τερματίσει στο υψηλότερο επίπεδο μιας εβδομάδας, αυξημένο κατά 8 σεντς ή σχεδόν 0,1%, στα 107,10 δολάρια το βαρέλι.

Διεύρυνση των απωλειών σημείωσε ο χρυσός την Δευτέρα, μετά από τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες πτώσης, φτάνοντας μάλιστα σήμερα στο χαμηλότερο κλείσιμο 9 μηνών, καθώς το πολύτιμο μέταλλο έχει «βρει τον μπελά του» από την ισχυροποίηση του αμερικανικού δολαρίου. Έτσι, ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε κατά 10,60 δολάρια ή 0,6%, στα 1.731,70 δολάρια ανά ουγγιά. Αυτό ήταν το χαμηλότερο «κλείσιμο» από τον Σεπτέμβριο. Ακόμα, η τιμή του αργύρου παράδοσης Σεπτεμβρίου έχασε 10 σεντς, ή 0,5%, στα 19.132 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Συνεχίζει την πτώση το αμερικάνικο αργό - Σε άνοδο το brent

Χρυσός: Σε χαμηλό εννεάμηνου λόγω του ισχυρού δολαρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider