Wall Street: Ανεπαρκής αποδείχτηκε η αντίδραση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ανεπαρκής αποδείχτηκε η αντίδραση
Η διεθνής οικονομική συγκυρία με την ενεργειακή κρίση και την ύφεση «προ των πυλών» προκαταβάλει τους επενδυτές για μια «δύσκολη» περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Τελευταία ενημέρωση 22:21

Ανεπαρκής αποδεικνύεται η προσπάθεια για αντίδραση στο αρνητικό κλίμα που κατέβαλε νωρίτερα το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς η διεθνής οικονομική συγκυρία με την ενεργειακή κρίση και την ύφεση «προ των πυλών» προκαταβάλει τους επενδυτές για μια «δύσκολη» περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, οι επενδυτές παρουσιάζουν σημάδια ξεφορτώματος παραδοσιακά «επικίνδυνων» περιουσιακών στοιχείων, όπως είναι οι μετοχές, και «στροφής» σε πιο «ασφαλή καταφύγια» όπως είναι το δολάριο και τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί 7 μονάδες βάσης στο 2,92%. Από την άλλη, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται έναντι του ευρώ που κατρακυλάει, φτάνοντας μέσα στην ημέρα σε ισοτιμία 1 προς 1 για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.

Έτσι, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί 0,44% στις 31.038 μονάδες, ο ευρύς S&P 500 χάνει 0,87% στις 3.820 μονάδες, και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,99% στις 11.259 μονάδες,

Επιχειρηματικά νέα

Στην έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων, πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα τα έσοδα της PepsiCo για το β' τρίμηνο του 2022, με τη διοίκηση της εταιρείας να προχωρά σε αναθεώρηση των στόχων της για τη χρήση του οικονομικού έτους. Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 1,43 δισ. δολάρια ή 1,03 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 2,30 δισ. δολαρίων ή 1,70 δολάρια ανά μετοχή στο β' τρίμηνο του 2021. Τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 20,23 δισ. δολάρια έναντι 19,51 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv. Η μετοχή κερδίζει 0,21%.

Από την άλλη, η Peloton ανακοίνωσε πως θα αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες το σύνολο της κατασκευής και μεταποίησης του εξοπλισμού εκγύμνασης που παράγει η εταιρεία, με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας της. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Φεβρουάριο η Peloton προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στη διοίκηση της, με περικοπές 2.800 θέσεων εργασίας προκειμένου να εξασφαλίσει πόρους της τάξης των 800 εκατ. δολαρίων ετησίως. Η μετοχή ενισχύεται 2,97%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

PepsiCo: Ανοδική αναθεώρηση των στόχων, μετά από τα αυξημένα έσοδα στο α' τρίμηνο

Peloton: Αναθέτει σε εξωτερικούς συνεργάτες την κατασκευή των ποδηλάτων της - Απώλειες για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider