«Ψαλιδίζονται» οι απώλειες στην Wall - Πληθωρισμός και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ψαλιδίζονται» οι απώλειες στην Wall - Πληθωρισμός και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο
Πτώση 350 μονάδων για τον Dow Jones, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις επιδόσεις των εισηγμένων.

Τελευταία ενημέρωση 20.46

Με σημαντική πτώση κινείται η Wall Street την Πέμπτη, δίνοντας συνέχεια στις χθεσινές απώλειες και εν μέσω της ανησυχίας των επενδυτών για την πορεία του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία και για τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων του β' τριμήνου

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 1,14% ή 350 μονάδες στις 30.422 μονάδες, ενώ νωρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί ως και 600 μονάδες

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,98% ή 37 μονάδες στις 3.765 μονάδες, ανακάμπτοντας μερικώς από τις απώλειες πέριξ του 2% κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, όπως και ο Nasdaq, ο οποίος χάνει 0,55% ή 62 μονάδες στις 11.185 μονάδες.

Παραμένει η ανησυχία για τα επιτόκια

Οι αναλυτές συνεχίσουν να αποτιμούν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν για τον Ιούνιο, φτάνοντας το 9,1% και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα δεδομένα ενισχύουν την άποψη πως η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed) θα προχωρήσει σε μεγαλύτερες αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της το επόμενο χρονικό διάστημα, ανεβάζοντας περαιτέρω το κόστος δανεισμού στην αμερικανική οικονομία και «φέρνοντας» πιο κοντά το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ.

Στο παραπάνω κλίμα συνεπικουρούν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Απώλειες άνω του 3% σημειώνει η μετοχή της JP Morgan, μετά από τα αποτελέσματα β' τριμήνου που ανακοίνωσε η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, με κέρδη ανά μετοχή στα 2,76 δολάρια ενώ η Refinitiv ανέμενε 2,88 δολάρια ανά μετοχή.

Στα έσοδα ανακοίνωσε 31,63 δισ. δολάρια, έναντι εκτίμησης για 31,95 δισ. δολάρια.

Πτώση κοντά στο 4% καταγράφει η μετοχή της Morgan Stanley καθώς ο αμερικανικός κολοσσός κατέγραψε σημαντική μείωση στα έσοδα από τον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, τα έσοδα στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου ανήλθαν στα 13,13 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Refinitiv, οι οποίοι ανέμεναν έσοδα 13,48 δισ. δολαρίων. Τα έσοδα της τράπεζας σημείωσαν πτώση 11% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, ενώ τα έσοδα του τομέα επενδυτικής τραπεζικής υποχώρησαν άνω του 55%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η SEC ζητά εξηγήσεις από τον Μασκ για το «ναυάγιο» στην εξαγορά της Twitter

gazzetta
gazzetta reader insider insider